Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cristian Diaconescu a renunţat la PMP şi va candida independent la alegerile din toamnă. Elena Udrea pregătită să intre în cursa pentru prezidenţiale

Publicat

Cristian Diaconescu şi-a anunţat, luni, candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale, precizând că, în această postură, nu va mai fi membru PMP, dar că va rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară. După informarea făcută, Elena Udrea a declarat că este pregătită să îşi asume candidatura la Preşedinţie din partea PMP. Marţi, membrii PMP se vor întâlni pentru a decide candidatul pentru alegerile din noiembrie, urmând să discute şi cu Traian Băsescu despre hotărârile luate, pentru că spune Udrea „cei de la Mişcarea Populară suntem şi cei care ne dorim să avem electoratul lui Traian Băsescu. Deci este firesc să ne consultăm cu preşedintele”.

Diaconescu a amintit că, în urmă cu zece zile, câţiva colegi din PMP au iniţiat un proces public pentru schimbarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale. A spus că nu a fost informat de aceste preocupări ale unor colegi de partid şi că a aflat acest lucru din presă. ”M-a deranjat minciuna, dar voi rămâne consecvent, nu voi intra în polemici”, a mai spus Diaconescu.

După anunţul făcut de Diaconescu, umătoarea care intră în schemă pentru alegerile prezidenţiale este Elena Udrea. Aceasta a spus că este pregătită să-şi asume candidatura din partea PMP la Preşedinţie.

„Preşedintele va spune el însuşi, sunt convinsă, ce candidat va susţine în această campanie electorală”, a arătat Udrea.

Întrebată dacă a discutat cu Traian Băsescu în ultimele zile, Elena Udrea a spus că, după ce PMP se întruneşte marţi în Colegiul Naţional, va discuta şi cu preşedintele.

„A rămas că partidul se întruneşte mâine în forul statutar şi purtăm discuţiile legate de nemulţumirile colegilor din teritoriu, de modul în care va evalua campania la prezidenţiale. Luăm o decizie privind candidatul, votăm, aşa cum prevede statutul, şi pe urmă discutăm şi cu preşedintele, pentru că cei de la Mişcarea Populară suntem şi cei care ne dorim să avem electoratul lui Traian Băsescu. Deci este firesc să ne consultăm cu preşedintele”, a menţionat Elena Udrea.

În legătură cu criticile care i-au fost aduse de Cristian Diaconescu, Elena Udrea a arătat că ea l-a propus candidat PMP la prezidenţiale şi că a crezut că e cea mai bună soluţie „la momentul iunie 2014”, însă aproape toate partidele şi-au schimbat candidaţii pentru prezidenţiale în funcţie de contracandidaţi şi de evoluţiile pe scena politică.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax