Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cristian Moldovan, albaiulianul care l-a găzduit pe evadatul Bartuş, condamnat la un an și zece luni închisoare. Pedeapsa pentru Bălan


Publicat

complici alba iulia evadat bartusCristian Moldovan, tânărul de 24 de ani din Alba Iulia acuzat de complicitate în cazul infractorului Alexandru Cristian Bartuş, evadat din arestul IPJ Cluj, a fost trasportat la Penitenciarul Aiud unde va avea de executat un an și 10 luni de închisoare. Dănuț Bălan a primit o condamnare cu suspendare.

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Alba l-au reţinut, marți, pe Cristian Moldovan, de 24 de ani, din Alba Iulia, posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

La data de 7 aprilie, tânărul a fost condamnat de Judecătoria Cluj Napoca, la executarea unei pedepse privative de libertate de 1 an şi 10 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de favorizare a făptuitorului.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Reamintim că la începutul anului 2015, Alexandru Cristian Bartuş, infractorul evadat din arestul Poliţiei Cluj, a reuşit să se ascundă 12 zile cu ajutorul lui Cristian Moldovan și Dănuț Bălan. El a locuit patru zile într-un apartament din Cluj-Napoca, care aparţine lui Cristian Moldovan şi care este situat la circa 3 kilometri de sediul Poliţiei. În Alba Iulia a stat ascuns într-o casă de vacanţă, la aproximativ 5 km de oraş. A folosit 10 cartele telefonice pentru a nu fi reperat.

Astfel, Bartuş era dat în urmărire generală în toată ţară, iar el era găzduit într-o locuinţă aflată la circa 3 kilometri de sediul Poliţiei Cluj, de unde a evadat. Complicii i-au dat mâncare, băuturi alcoolice şi i-au făcut rost de un autoturism cu ajutorul căruia evadatul s-a deplasat din Cluj-Napoca în Alba Iulia.

„În data de 24 ianuarie, sâmbăta seara, împreună cu inculpatul Cristian Moldovan şi cu Bartuş Alexandru au băut bere şi s-au uitat la televizor, iar la un moment dat Bartuş le-a relatat acestora faptul că a evadat împreună cu alte trei persoane din arestul IPJ Cluj”, a declarat Dedescu procurorilor clujeni. Pe Cristian Moldovan, unul din tinerii din Alba care l-a ajutat pe Batruş, evadatul l-a rugat să-l adăpostească deoarece „este bătut şi căutat”.

Mai mult decât atât, la locuinţa acestuia din Cluj-Napoca, Bartuş şi-a vopsit părul blond cu vopseaua acestuia. Pe 25 ianuarie, Dănuţ Bălan a fost chemat din Alba Iulia şi rugat să-l scoată pe Bartuş din Cluj-Napoca.

Bălan a venit cu un Volkswagen şi l-a transportat pe Batruş în Alba Iulia, unde i-a oferit găzduitre până pe 27 ianuarie. De atunci şi până în ziua în care a fost prins, pe 30 ianuarie, Bartuş a stat într-o casă de vacanţă din zona Miceşti a municpiului Alba Iulia, la aproximativ 5 km  de oraş. Dănuţ Bălan este prieten cu fii proprietarului cabanei din Alba Iulia unde a fost prins Alexandru Bartuş.

VEZI: Cum l-au ajutat COMPLICII din ALBA, pe Alexandru Bartuş să se ascundă de poliţişti. Cu ce a ajuns până la casa de vacanţă din Miceşti

VEZI: COMPLICII EVADATULUI din arestul IPJ Cluj, printre care și un tânăr din Alba Iulia, ARESTAȚI preventiv. Bartuș, judecat pentru furtȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pompierii intervin la Dobra pentru înlăturarea efectelor inundațiilor de vineri. Trei gospodării afectate de viitură

Publicat

Garda de Intervenție Sebeș, în cooperare cu Serviciul de Voluntari pentru Situații de Urgență Șugag intervin sâmbătă pentru evacuarea apei din gospodariile cetățenești afectate de inundații în localitatea Dobra, comuna Șugag, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

Autoritățile continuă intervenția pentru înlăturarea efectelor negative produse de viitura de vineri. Sunt afectate 3 gospodării.

Citește și: FOTO-VIDEO: Viituri în Apuseni- la Gârda de Sus și în Șureanu- la Dobra. Apele au rupt un drum și au inundat mai multe case

Potrivit primarului comunei Șugag, Constantin Jinar, viitura venită dinspre Sibiu a umflat pârâul din localitatea Dobra, apa a trecut peste șosea și a inundat aproximativ casele oamenilor.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO ȘTIREA TA: Ploaie scurtă dar puternică, la Alba Iulia. Câteva străzi, sub ape în câteva minute

Publicat

O ploaie scurtă dar puternică a dus, sâmbătă, la inundarea câtorva străzi din Alba Iulia. 

Mai mulți cititori Alba24 au transmis o serie de fotografii și filmări. 

Zona intersecției de la Gară, una dintre cele mai joase locuri din oraș, s-a inundat și canalizarea a refulat.

Și în zona Cetății, la ploaia torențială a făcut o adevărată cascadă pe scările de la Framms.

De asemenea, s-a inundat pasajul subteran din centru (Erol), din zona Primăriei. Pompierii au fost chemați pentru evacuarea apei.

A plouat puternic și în cartierul Cetate, în Ampoi și în Cetatatea Alba Carolina.

Apa s-a adunat pe carosabil, dar mașinile nu au întâmpinat probleme deosebite.

”A venit foarte repede. În două, trei minute, strada era plină de apă. Venea de pe toate străzile și dintre blocuri” a transmis o cititoare, aflată în zona intersecției din Cetate (Mercur).

 

UPDATE ora 11:50

”Piața Iuliu Maniu, Blocul A1, Scara A si B, unde se află Evidența Populatiei. De fiecare dată când sunt precipitații naturale, întâmpinâm aceeași problemă” a transmis un cititor al ziarului.

Acesta a trimis și o filmare:

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică pentru jumătatea de Sud – Vest a județului Alba. Ploi și vânturi puternice

Publicat

Autoritățile au emis un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată valabil în aproape o jumătate din țară, și parțial în județul Alba. 

Intervalul de valabilitate: 04 iulie, ora 12:00 – 05 iulie, ora 04:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții;

Local în Moldova, Transilvania, Maramureș și la munte, precum și în nordul și nord-estul Munteniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70 – 90 km/h), vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

La Alba Iulia a plouat scurt, ar puternic, în jurul orei 11,00.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

”Alba Iulia curată”, la final. Blocurile cele mai îngrijite din oraș, care au câștigat competiția lansată de primărie

Publicat

Vineri, 3 iulie 2020, a avut loc închiderea primei ediții a concursului „Alba Iulia curată”, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

În competiție au participat 56 de blocuri din municipiu, dar pe podium au fost doar 3 locuri. 

Toți participanții au primit diplomă de participare și câte un pachet constând în produse de curățenie și dezinfecție (detergent de pardoseli, detergen de geamuri, dezinfectanți de mâini și dezinfectanți de suprafețe).

Primele 3 locuri din concurs au fost ocupate de:

– Blocul 9B (str. Livezii) din Asociația de Proprietari Ampoi I – locul al III-lea – premiu în valoare de 2.000 lei

– Blocul V6 (B-dul Revoluției 1989) din Asociația de Proprietari Luceafarul – locul al II-lea – premiu în valoare de 3.500 lei

– Blocul L2 (str. Gheorghe Șincai) din Asociația de Proprietari CT 20 – locul I – premiu în valoare de 5.000 lei.

Conform regulamentului concursului premiile reprezintă o finanțare a municipalității pentru continuarea proiectului în folosul câștigătorilor ce va fi virată în contul asociațiilor de proprietari din care fac parte câștigătorii cu obligația utilizării sumelor strict în favoarea celor premiați.

Finanțarea va putea fi folosită pentru reparații, investiții și întreținerea spațiilor comune.

  • „Alba Iulia curată, a fost un exercițiu și un exemplu perfect de civism pur, într-o perioadă tulbure. Nu mă îndoiesc că, în condiții normale, fără amenințarea pandemiei, lucrurile ar fi stat chiar mai bine însă sunt impresionat de modul în care v-ați implicat, fiecare dintre dumneavoastră. Nu contest că mai e o cale lungă până la perfecțiune, dar drumul pe care l-am și l-ați ales e cel corect și rezultatele se văd. Mătura și fărașul vor fi mereu sfinte, totul e să fie folosite” – Voicu PAUL, viceprimar cu atribuții de primar

Campania “Alba Iulia curată” a fost derulată de Primăria Alba Iulia începând din 15 octombrie 2019, în tot orașul.

Provocarea a fost lansată majorității albaiulienilor, respectiv celor care locuiesc la bloc și care gospodăresc importante suprafețe de spații verzi, alei și trotuare aflate în vecinătatea imobilelor lor.

Intenția clară a fost să dezvoltăm implicarea socială și spiritul de comunitate, și, urmând exemplul altor administrații publice să încercăm să-i implicăm direct pe albaiulieni într-unamplu program de măsuri de curățenie și salubrizare.

Situația actuală cauzată de pandemia de COVID-19 a dus la mici schimbări în etapele proiectului propus.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate