Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cristian Moldovan, albaiulianul care l-a găzduit pe evadatul Bartuş, condamnat la un an și zece luni închisoare. Pedeapsa pentru Bălan

Publicat

complici alba iulia evadat bartusCristian Moldovan, tânărul de 24 de ani din Alba Iulia acuzat de complicitate în cazul infractorului Alexandru Cristian Bartuş, evadat din arestul IPJ Cluj, a fost trasportat la Penitenciarul Aiud unde va avea de executat un an și 10 luni de închisoare. Dănuț Bălan a primit o condamnare cu suspendare.

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Alba l-au reţinut, marți, pe Cristian Moldovan, de 24 de ani, din Alba Iulia, posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

La data de 7 aprilie, tânărul a fost condamnat de Judecătoria Cluj Napoca, la executarea unei pedepse privative de libertate de 1 an şi 10 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de favorizare a făptuitorului.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Reamintim că la începutul anului 2015, Alexandru Cristian Bartuş, infractorul evadat din arestul Poliţiei Cluj, a reuşit să se ascundă 12 zile cu ajutorul lui Cristian Moldovan și Dănuț Bălan. El a locuit patru zile într-un apartament din Cluj-Napoca, care aparţine lui Cristian Moldovan şi care este situat la circa 3 kilometri de sediul Poliţiei. În Alba Iulia a stat ascuns într-o casă de vacanţă, la aproximativ 5 km de oraş. A folosit 10 cartele telefonice pentru a nu fi reperat.

Astfel, Bartuş era dat în urmărire generală în toată ţară, iar el era găzduit într-o locuinţă aflată la circa 3 kilometri de sediul Poliţiei Cluj, de unde a evadat. Complicii i-au dat mâncare, băuturi alcoolice şi i-au făcut rost de un autoturism cu ajutorul căruia evadatul s-a deplasat din Cluj-Napoca în Alba Iulia.

„În data de 24 ianuarie, sâmbăta seara, împreună cu inculpatul Cristian Moldovan şi cu Bartuş Alexandru au băut bere şi s-au uitat la televizor, iar la un moment dat Bartuş le-a relatat acestora faptul că a evadat împreună cu alte trei persoane din arestul IPJ Cluj”, a declarat Dedescu procurorilor clujeni. Pe Cristian Moldovan, unul din tinerii din Alba care l-a ajutat pe Batruş, evadatul l-a rugat să-l adăpostească deoarece „este bătut şi căutat”.

Mai mult decât atât, la locuinţa acestuia din Cluj-Napoca, Bartuş şi-a vopsit părul blond cu vopseaua acestuia. Pe 25 ianuarie, Dănuţ Bălan a fost chemat din Alba Iulia şi rugat să-l scoată pe Bartuş din Cluj-Napoca.

Bălan a venit cu un Volkswagen şi l-a transportat pe Batruş în Alba Iulia, unde i-a oferit găzduitre până pe 27 ianuarie. De atunci şi până în ziua în care a fost prins, pe 30 ianuarie, Bartuş a stat într-o casă de vacanţă din zona Miceşti a municpiului Alba Iulia, la aproximativ 5 km  de oraş. Dănuţ Bălan este prieten cu fii proprietarului cabanei din Alba Iulia unde a fost prins Alexandru Bartuş.

VEZI: Cum l-au ajutat COMPLICII din ALBA, pe Alexandru Bartuş să se ascundă de poliţişti. Cu ce a ajuns până la casa de vacanţă din Miceşti

VEZI: COMPLICII EVADATULUI din arestul IPJ Cluj, printre care și un tânăr din Alba Iulia, ARESTAȚI preventiv. Bartuș, judecat pentru furt

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax