Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Criterii de performanţă – Doar 66% dintre angajaţii de la Finanţe Alba au primit stimulentele pe august

Publicat

Problema stimulentelor salariale de la Finanţe este departe de a fi rezolvată. Angajaţii de la Finanţe Publice Alba se află, în continuare, într-un punct critic al existenţei, deşi stimulentele pentru luna august au intrat pe carduri, miercuri. Motivul nemulţumirii este legat atât de valoarea stimulentelor încasate deja, cât şi de faptul că doar o parte dintre angajaţi au fost remuneraţi în acest sens.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Alba, Iulia Mireştean, doar 66% dintre angajaţi au primit stimulentele pe luna august, fondul fiind de 3 ori mai mic faţă de până acum.

Sindicaliştii din Finanţe acuză diminuări ale veniturilor de peste 60 procente în acest an: tăieri salariale, tăieri de sporuri şi reducerea stimulentelor. Această scădere de venit este cel mai tare resimţită de angajaţii cu salarii mici. Situaţia este tensionată şi este posibil ca oamenii să răbufnească oricând, mai ales că sezonul rece şi-a intrat în drepturi, iar facturile la încălzire vor veni tot mai mari.

Iulia Mireştean a precizat faptul că, pentru acordarea stimulentelor în luna august, a fost constituită o comisie locală formată din conducerea DGFP, liderul de sindicat din Finanţe şi angajaţi ai instituţiei. Conform unui ordin ANAF, stimulentele au fost împărţite pe criterii de performanţă. Lista cu persoanele care au primit stimulente a fost trimisă la Bucureşti, pentru a primi aprobarea ANAF, după care s-a reîntors în Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax