Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CRITERII şi PUNCTAJE pentru repartizarea locuinţelor din fondul locativ de stat la AIUD în 2015. Condiţii pentru lista de priorităţi


Publicat

primaria aiudÎn vederea soluţionării cererilor privind repartizarea unei locuinţe cu chirie din fondul locativ de stat, autoritatea publică din Aiud a stabilit criteriile şi punctajele necesare la stabilirea listei de priorităţi pentru anul 2015.

Potrivit legislaţiei în vigoare, criteriile de bază pentru stabilirea modului de soluţionare a cererilor şi a ordinii de prioritate în rezolvarea acestora sunt condiţiile de locuit ale solicitanţilor, numărul copiilor şi a celorlalte persoane care gospodăresc împreună cu solicitantul, starea sănătăţii soţilor sau a unor membri ai familiei, venitul mediu net lunar pe membru de familie, vechimea cererii.

Vor avea prioritate în cadrul fiecărui criteriu familiile de tineri şi cele cărora li se pot acorda punctajele speciale pentru cazuri mai deosebite cum ar fi: evacuaţi din locuinţă în virtutea unor prevederi contractuale sau legale care nu ţin de voinţa şi de comportamentul acestora; tineri din case de ocrotire socială; locatari ai unor locuinţe care nu mai prezintă siguranţă în exploatare; funcţionari publici transferaţi în interes de serviciu.

Criteriile avute în vedere nu sunt limitative, la acestea se pot adăuga şi alte criterii, în funcţie de situaţiile specifice existente pe plan local.

Conform Legii locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, au acces la locuinţă în vederea închirierii, familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net pe total economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Venitul net lunar pe familie se stabileşte pe baza declaraţiei de venit şi a actelor doveditoare, conform prevederilor art. 42 din Legea nr.114/1996.

CRITERII DE PUNCTAJ necesare la stabilirea listei de priorităţi pentru repartizarea locuinţelor libere din fondul locativ de stat în anul 2015 la Aiud

CRITERII DE BAZĂ

1. Solicitantul să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Aiud.

2. Solicitantul să nu deţină, să nu fi deţinut şi să nu fi înstrăinat o locuinţă proprietate personală sau o cotă parte moştenită, din suprafaţa utilă a unei locuinţe.

3. Solicitantul să nu deţină, să nu fi deţinut şi să nu fi înstrăinat o suprafaţă de teren mai mare de 300 mp în intravilanul unei localităţi sau o suprafaţă mai mare de 5.000 mp în extravilanul unei localităţi.

CRITERII DE PUNCTAJ

1. Condiţii de locuit:

1.1. În funcţie de situaţia solicitantului:

1.1.1. +50 puncte – pentru tinerii evacuaţi din case de ocrotire socială;

1.1.2. +30 puncte – pentru cei evacuaţi din locuinţe, din motive neimputabile lor, care au fost proprietate de stat, dar care au fost restituite proprietarilor prin sentinţe judecătoreşti sau prin procedurile administrative prevăzute de legile proprietăţii;

1.1.3. +20 puncte – locatari din imobile care nu mai prezintă siguranţă în exploatare.

1.2. În funcţie de suprafaţa de locuit:

1.2.1. +30 puncte – între 0-5 mp/persoană

1.2.2. +25 puncte – între 5-10 mp/persoană

1.2.3. +15 puncte – peste 10 mp/persoană

2. În funcţie de numărul copiilor aflaţi în întreţinere până la vârsta de 16 ani pentru cei care nu frecventează cursurile şcolare:

2.1. 10 puncte – pentru 1 copil ;

2.2. +20 puncte- pentru 2 copii ,

2.3. +30 puncte – pentru > 3 copii ;

3. În funcţie de starea de sănătate membrilor de familie:

3.1. +50 puncte – pentru handicap de gradul I ,

3.2. +45 puncte – pentru handicap de gradul II ;

3.3. +40 puncte – pentru handicap de gradul III ;

3.4. +30 puncte – boli cronice care îngreunează situaţia materială a membrilor de familie;

4. În funcţie de situaţia domiciliului:

4.1. Domiciliul stabil sau reşedinţa în Aiud, sau în localităţi componente:

41.1. +40 puncte – în locuinţă închiriată la proprietari

4.1.2. +50 puncte – în locuinţa părinţilor sau rudelor

5. În funcţie de categoria de vârstă a solicitantului:

5.1. +30 puncte – între 18-30 ani

5.2. +20 puncte – între 30-40 ani

5.3. +10 puncte – între 40-50 ani

5.4. +30 puncte – peste 50 ani

6. În funcţie de starea civilă:

6.1. +10 puncte- necăsătoriţi, divorţaţi şi văduvi;

6.2. +30 puncte- căsătoriţi

7. În funcţie de venitul lunar net pe membru de familie:

7.1. +15 puncte – pentru venituri mai mici decât venitul minim pe economie

7.2. +20 puncte – între venitul minim şi mediu pe economie.

8. În funcţie de vechimea cererii:

8.1. +2 puncte – între 0 – 1 an

8.2. +5 puncte – între 1 – 2 ani

8.3. +8 puncte – între 2 – 3 ani

8.4. +11 puncte – între 3 – 4 ani

8.5. +14 puncte- > 4 ani, depuse ulterior datei de 01.03.1999.

9. Activitate profesională şi studii:

Se punctează ultima formă de studii absolvite cu diplomă:

– studii universitare de lungă durată cu examen de licenţă – 30 puncte;

– şcoli tehnice, post liceale, colegii subingineri – 20 puncte;

– studii medii, profesionale, maiştri – 15 puncte;

10. Cazuri de forţă majoră sau situaţii neprevăzute:

– la latitudinea comisiei,în caz de forţă majoră între 0 – 50 puncte.

Criterii eliminatorii:

Solicitanţii care ocupă abuziv o locuinţă din fondul locativ de stat

Solicitanţii care au fost evacuaţi pentru neplata cheltuielilor

Solicitanţii care din diferite motive, au refuzat repartiţia unei locuinţe;

Persoanele care nu pot face dovada unui venit permanent, în vederea achitării chiriei lunare şi a cheltuielilor aferente întreţinerii acesteia.

Solicitanţii care figurează cu obligaţii restante la bugetul local.

NOTĂ: Toate cerinţele impuse se vor proba punctual cu documentele necesare, la întocmirea dosarului la Serviciul Public de Asistenţă SocialăDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Regulă nouă pentru angajații sezonieri români în străinătate. Ministrul Raluca Turcan: Vom elabora o ordonanță de urgență

Publicat

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, intenționează elaborarea unei ordonanțe de urgență prin care angajările temporare ale muncitorilor români în străinătate, să se realizeze prin agenţii specializate de plasare a forței de muncă.

„Evident că acum se creează şi fluxul invers, pentru că urmează perioada sezonieră, în care un număr mare de români anticipăm că va pleca la muncă din nou în străinătate pe perioadă determinată şi aici vom veni cu o Ordonanţă de Urgenţă astfel încât să creştem gradul de activităţi sezoniere în străinătate prin forme legale.

De fapt aceasta este esenţa. Să se plece prin agenţii specializate, să-şi cunoască drepturile, să cunoască condiţiile de muncă din străinătate, să li se asigure transportul de la sosire în ţara respectivă până la locul de muncă.

Am discutat lucrul acesta cu agenţii specializate tocmai pentru a preveni abuzuri şi blocaje şi dificultăţi pe care de multe ori românii le-au întâmpinat în străinătate”, a spus Raluca Turcan, la finalul videoconferinţei cu directorii caselor judeţene de pensii.

Ministrul Muncii a mai spus că autorităţile au o serie de măsuri pentru românii care s-au întors din străinătate „pentru că au fost concediaţi” abuziv, dar măsura de sprijin nu a fost solicitată aşa cum se estimase, doar 20.000 de persoane apelând la ea.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cine sunt cei trei foști parlamentari de Alba, care atacă în instanță abrogarea pensiilor speciale

Publicat

Trei foști parlamentari de Alba sunt nemulțumiți de abrogarea pensiilor speciale și cer banii în instanță. 

Fostul deputat Nicolae Popa și foștii senatori Alexandru Pereș și Dumitru Pustai dau în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului.

Alexandru Pereș a fost deputat PD în mandatele 1996-2000, 2000-2004 și senator de Alba (PDL, PNL) din 2008 până în 2020.

Nicolae Popa a fost deputat PDSR între 1996 și 2000 și în mandatul 2004-2008 (PUR, PC, PNL).

Dumitru Pustai a fost senator PUNR de Alba în mandatul 1992-1996.

La nivel național, aproximativ 130 de foști parlamentari au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, însă acesta este doar începutul.

Pensiile speciale pentru foștii parlamentari au fost desființate în luna februarie prin larga majoritate a actualilor deputați și senatori (357 pentru, niciunul împotrivă, UDMR nu a votat).

La acel moment, Asociația Foștilor Parlamentari a cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională pe motiv că legea de abrogare ar fi fost „discriminatorie”: magistrații, care aplică legea, primesc o astfel de pensie, în timp ce parlamentarii, care „creează legea” nu beneficiază de acest drept.

Avocatul Poporului nu a dat curs acestei solicitări.

Cât plătea statul pentru pensiile speciale ale parlamentarilor

Conform unei situații de la începutul lui 2021 prezentate în exclusivitate de G4Media.ro, Statul plătea pentru 827 de parlamentari pensii de circa 12 milioane de euro pe an.

Calculate în funcție de numărul de luni de mandat/mandate, pensiile speciale ale deputaților variau între 2.131 de lei și 12.168 de lei brut, iar cele ale senatorilor între 2.131 lei și 14.930 lei brut. Acestea se adăugau celor derivate din postul ocupat în afara activității politice.

Lista parlamentarilor din Alba din ultimii 31 de ani:

Camera Deputaților: 

1990 – 1992

Iuliu Brenduș UDMR

Radu Ciuceanu PNL

Mihai Apostol Enăchescu FSN

Petru Fleșer FSN

Ioan Florea PER

Nicolae Mărginean FSN

Cîndea Ioan Niculiță FSN

1992-1996

Ioan Berciu PNȚCD

Eugen Crișan PUNR

Octavian Nicolae Dărămuș PUNR (AB24)

Corneliu Dorin Gavaligov PD

Ioan Maier PDSR

Ioan Mircea Popa PNȚCD

1996 – 2000

Ioan Berciu PNȚCD

Octavian Nicolae Dărămuș PUNR

Costin Georgescu PNL (înlocuit de Dan Coriolan Simedru după ce a ajuns director al SRI)

Alexandru Pereș PD

Bazil Dumitrean PNȚCD

Nicolae Popa PDSR

2000 – 2004

Ioan Andrei PDSR/PSD

Emil Crișan PRM

Alexandru Pereș PD

Constantin Selagea PDSR/PSD

Dan Coriolan Simedru PNL

Codrin Ștefănescu PRM/PSD

2004 – 2008

Ștefan Bardan PD-PDL

Tiberiu Bărbulețiu PNL

Cristian Valeriu Buzea PRM

Emilian Cutean PSD

Nicolae Popa PUR/PNL

Mugurel Sârbu PSD/PDL (înlocuit de Radu Coclici)

2008 – 2012

Călin Potor PDL/PNL

Clement Negruț PDL

Teodor Atanasiu PNL

Radu Coclici PSD

Corneliu Olar PNL

2012-2016

Călin Potor PNL/PSD

Clement Negruț PDL

Dan Coriolan Simedru PNL

Cornel George Comșa PPDD

Ioan Dîrzu PSD

2016 – 2020

Florin Roman PNL

Ioan Dîrzu PSD

Corneliu Olar PNL

Claudiu Răcuci PNL

Sorin Bumb PNL

2020-

Corneliu Olar PNL

Florin Roman PNL

Radu Tuhuț PSD

Beniamin Todosiu USR PLUS

Daniel Rusu AUR

Senat

1990 – 1992

Silviu Cărpinișianu FSN

Ioan Rus FSN

1992 – 1996

Tiberiu Ștefan Incze UDMR

Emil Negruțiu PAC (înlocuit de Nicolae Simescu)

Dumitru Pustai PUNR

1996 – 2000

Ioan Ardelean PUNR

Dorin Corneliu Gavaliugov PD

Ioan Mircea Popa PNȚCD

2000 – 2004

Cornel Filipescu PDSR/PD

Ioan Paștiu PRM

2004 – 2008

Alexandru Pereș PD

Cristian George Maior PSD (înlocuit de Lucia Tomoiagă după ce a ajuns directorul SRI, ulterior ambasador al României la Washington)

2008 – 2012

Alexandru Pereș PDL

Nicolae Dobra PDL

2012 – 2016

Alexandru Pereș PDL PNL

Teodor Atanasiu PNL

2016 – 2020

Alexandru Pereș PNL

Daniel Breaz PSD

2020-

Sorin Bumb PNL

Călin Matieș PSD

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Controale ale polițiștilor din Alba pentru verificarea modului în care se respectă măsurile anti-COVID

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 676 de persoane aflate în carantină, 653 aflate în izolare și au fost organizate 13 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 348 de persoane. Alte 77 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 39 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 63 de terase, restaurante, fastfood-uri și 44 de mijloace de transport, din care 18 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 65 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 12 care nu au respectat restricțiile de deplasare.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Alba Iulia, au fost legitimate 101 persoane, au fost verificate 78 de autovehicule și au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, din care 7 pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Polițiștii reamintesc cetățenilor că în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 05.00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00.

În toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-05.00.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 87 de cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în localitățile din județ, la 14 zile

Publicat

Au fost înregistrate 87 de cazuri noi COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise de DSP Alba miercuri, 21 aprilie.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, 20.162 de persoane au fost confirmate pozitiv. Dintre acestea, 18581 de persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 585 decese.

Marti, în Alba au fost prelucrate 538 probe (199 la DSP si 339 la SJU). Numarul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 199035.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate în ultimele 24 de ore:

Urban (68 de cazuri noi)

Alba Iulia – 23

Sebeș – 10

Blaj – 9

Cugir – 7

Câmpeni – 5

Ocna Mureș – 4

Aiud – 3

Teiuș – 3

Abrud – 2

Baia de Arieș – 2

Rural (18 cazuri noi)

Unirea – 4

Cut – 2

Ighiu – 2

Roșia Montană – 2

Daia Română – 1

Horea – 1

Meteș – 1

Mogoș – 1

Rimetea – 1

Sâncel – 1

Șona – 1

Vințu de Jos – 1

Alt caz cu anchetă epidemiologică în desfășurare.

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 2,99 (anterior 3,02):

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19:

Ocna Mureș – 69 cazuri –  4,94 (anterior 5,01)

Câmpeni – 31 cazuri – 4,22 (anterior 4,36)

Alba Iulia – 317 cazuri – 4,14 (anterior 4,29)

Cugir – 103 cazuri – 4,01 (anterior 3,93)

Abrud – 20 cazuri – 3,82 (anterior 4,39)

Blaj – 72 cazuri – 3,46 (anterior 3,70)

Aiud – 87 cazuri – 3,42 (anterior 3,19)

Sebeș – 101 cazuri – 3,07 (anterior 2,92)

Baia de Arieș – 9 cazuri – 2,36 (anterior 2,63)

Teiuș – 18 cazuri – 2,48 (anterior 2,62)

Zlatna – 5 cazuri – 0,63 (anterior 0,63)

Mediul rural:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19

Crăciunelu de Jos – 15 cazuri – 7,04 (anterior 6,57)

Livezile – 6 cazuri – 4,96 (anterior 3,31)

Sălciua – 7 cazuri – 4,89 (anterior 5,59)

Cut – 6 cazuri – 4,71 (anterior 4,71)

Ciugud – 14 cazuri – 4,31 (anterior 4,61)

Sohodol – 7 cazuri – 4,20 (anterior 4,20)

Șibot – 9 cazuri – 3,72 (anterior 4,13)

Ighiu – 26 cazuri – 3,70 (anterior 3,84)

Stremț – 9 cazuri – 3,67 (anterior 3,67)

Noșlac – 6 cazuri – 3,31 (anterior 3,31)

Vințu de Jos – 18 cazuri – 3,26 (anterior 3,45)

Gârbova – 7 cazuri – 3,25 (anterior 2,78)

Poșaga – 3 cazuri – 3,13 (anterior 3,13)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate