Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Criză de candidaţi cu notorietate: Comasarea alegerilor locale cu alegerile parlamentare pune în dificultate USL Alba

Publicat

Comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale încurcă socotelile din interiorul USL Alba. Liderii coaliţiei nu privesc cu ochi buni propunerile PDL, declaraţiile lor fiind împotriva acestei decizii. Comasarea alegerilor nu le mai dă posibilitatea politicienilor să îşi încerce norocul pentru ambele votări.

În cazul USL, niciunul dintre cei doi candidaţi pe care i-au anunţat pentru alegerile locale nu dau semne că vor să nu mai candideze şi pentru parlament. Atât Potor, cât şi Atanasiu s-au obişnuit cu statutul şi imunitatea de parlamentar.

PDL este favorizat, cel puţin până acum, de o posibilă comasare a alegerilor generale cu localele. Democraţii au avantajul că nu şi-au anunţat până acum candidaţii, deşi este de notorietate că aceştia vor fi Mircea Hava pentru Primăria Alba Iulia şi Ion Dumitrel pentru Consiliul Judeţean. Un alt avantaj este faptul că PDL are parlamentari care îşi fac propria campanie şi nu se interferează cu cea a candidaţilor pentru locale, în timp ce pentru USL va fi foarte greu să scoată nume noi pentru alegerile parlamentare, persoane a căror notorietate trebuie construită de la zero.

Deputatul Călin Potor a declarat pentru Alba24.ro că situaţia este clară în cazul său: va candida la alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia din partea USL. Despre o posibilă candidare la alegerile parlamentare, în cazul în care nu va fi desemnat pentru fotoliul de primar, Potor a spus că aceste lucruri vor fi stabilite la timpul potrivit şi se va apela tot la sondajele de opinie, pentru a se vedea şansa de câştig a fiecărui potenţial candidat, fiind vorba despre alegeri diferite de cele locale.

Ioan Dîrzu şi Ioan Florea nu se retrag din cursa electorală. Aceştia susţin că vor candida în continuare la alegerile locale, fără să precizeze însă pentru ce funcţii sau chiar şi la cele parlamentare, dacă acestea nu se vor suprapune cu cele locale. În lipsa unor alte personalităţi cunoscute în interiorul coaliţiei, cei doi au toate şansele să fie desemnaţi candidaţi ai USL pentru parlamentare.

Politicienii de la putere agreează, în principiu, varianta ca alegerile de anul viitor să aibă loc cu aproximativ 30 de zile înainte de 11 decembrie, termenul la care expiră mandatele actualilor parlamentari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. jan

    joi, 08.09.2011 at 15:43

    hai mai dragilor numai „dinozaurii” astia sunt buni de condus tara , ceilalti sunt doar „lingai” , sau trebuie sa moara astia pentru a putea face si altcineva ceva in tara asta. Eu m-am cam saturat de toti „liderii” astia ai tuturor partidelor !!!!!!!!!!!!!!!!11

  2. jean

    vineri, 09.09.2011 at 07:18

    da,daja a început bătaia pe ciolan ! hai la vot să i-o dăm lui băse-n bot ! hi hi hi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax