Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Criză de legume româneşti. EUROSTAT: În ultimele nouă luni, producția a scăzut cu 20 la sută

Publicat

cartofi România nu o să îşi mai permită să producă nici măcar leguma săracului, cartoful. În 2016, românii au consumat de două ori mai mulţi cartofi străini, faţă de 2015. În tot acest timp, producţia internă de legume a scăzut dramatic. În ultimele nouă luni, România a produs cu 20 la sută mai puţine legume, potrivit Eurostat. 

Micii producători de legume spun că de vină pentru scăderea producţiei sunt supermakerturile. Ei se plâng că legea care impune hipermarketurilor să aibă pe rafturi 51% produse româneşti nu se aplică. În plus, susţin că asociaţiile de producători nu îi sprijină, ci doar pretind că o fac.

Reprezentanţii supermarketurilor se apără. Aceştia susţin că respectă toate condiţiile impuse de Uniunea Europeană.

Scăderea producţiei de legume româneşti afectează şi preţul legumelor cultivate în ţara noastră. Acestea s-au scumpit cu 10 la sută doar în ultimul an, potrivit Institului Naţional de Statistică.

Deşi se situează pe unul dintre primele locuri în Europa la suprafaţa de teren agricol, România importă de şapte ori mai mult decât exportă.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax