Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Criză de locuri la creșele din Alba Iulia: Primăria dă bani bunicilor care au grijă de cei mici sau pentru un loc la privat

Publicat

s

Peste 135 de cereri pentru înscrierea copiilor la cele trei creșe din Alba Iulia nu au putut fi onorate. Mai exact, doar 90 de copii au prins loc la o creșă de stat, din municpiu. 

În acest sens, Primăria Alba Iulia oferă lunar o indemnizație, pentru fiecare copil care nu a mai prins loc în creșă. Cu banii respectivi, părinții pot opta pentru mai multe variante. 

Între timp, primarul municipiului, Gabriel Pleșa, anunță că în anul 2022 vor fi create 130 de noi locuri în creșele din Alba Iulia, prin deschiderea a două noi locații.

În cea mai recentă ședință de Consiliu Local a fost aprobată suma de 582,75 lei/lună pentru un copil care nu a mai prins loc în creșă.

Cu banii respectivi părinții pot opta pentru: indemnizație pentru bunici sau persoana care face dovada că are grijă de copil sau un ajutor financiar pentru părinții copiilor care nu au prins un loc la creșă, dar fac dovada că au înscris copilul/copiii într-o unitate de învățământ ante-preșcolar privată.

Cererea și actele doveditoare se vor depune la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Alba Iulia începând cu luna septembrie, urmând să beneficieze de acest ajutor din luna octombrie.

Informații suplimentare vor putea fi obținute la telefon 0285810325 sau prin e-mail la social@apulum.ro, transmit reprezentații Primăriei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax