Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Criza de medici și personal din spitale va fi rezolvată în 7 ani. Anunțul ministrului Sănătății

Publicat

Până în anul 2030 ar urma să fie rezolvate rezolvate problemele regionale legate de resursa umană din sănătate. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Cu implicarea noastră, a tuturor, sper ca până în 2030 să reuşim – cel puţin în regiunea noastră – să rezolvăm aceste probleme din domeniul sănătăţii în legătură cu resursa umană.

În anii precedenţi am văzut lipsa de personal din domeniul sănătăţii, datorită fenomenului migrator către alte ţări din Europa sau SUA şi Canada. S-a investit de asemenea în infrastructura din sănătate, în programele de rezidenţiat.

Am observat că fenomenul acesta al migraţiei a mai scăzut. Trecem printr-un proces de reformă pe care îl menţionez, pentru că, datorită sprijinului OMS de anul trecut, România a reuşit să adopte prima strategie pentru dezvoltarea personalului din sănătate.

Cred că această declaraţie privind resursa umană din sănătate, declaraţie ce va fi adoptată astăzi, va fi un document simbolic, pe care va trebui să îl transformăm în realitate în regiunea noastră şi în ţările noastre”, a spus ministrul.

Partea cea mai dificilă

Rafila a adăugat că a acţiona înseamnă evaluare, planificare, concepere, dar şi implementare, care reprezintă „partea cea mai dificilă”.

„Avem două zile importante, cu peste 250 de reprezentanţi, experţi la nivel naţional. Este important, este momentul să acţionăm. Ar trebui să spun că momentul de a acţiona înseamnă foarte multe lucruri: înseamnă să evaluăm, să planificăm să concepem, dar şi să implementăm şi aceasta este, după părerea mea, partea cea mai dificilă – aceea de implementare, pentru că noi deja am decis că acţionăm în numele cetăţenilor, cetăţeni care sunt de asemenea lucrători în domeniul sănătăţii”, a susţinut ministrul Sănătăţii.

Miercuri a început, la Bucureşti, Reuniunea la nivel înalt a statelor membre OMS Europa pe tema resurselor umane din sănătate.

În zilele de 22 şi 23 martie vor fi discutate la Bucureşti modalităţile de pregătire, motivare şi gestionare a resurselor umane din sănătate.

La întâlnire participă miniştri, secretari de stat, şefi ai departamentelor de resurse umane şi experţi în domeniu din regiunea europeană a OMS. Reuniunea la nivel înalt este o oportunitate pentru statele membre să dezvolte strategii coordonate în domeniul resurselor umane care să asigure sustenabilitatea sistemelor de sănătate.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 22.03.2023 at 12:53

    Nu vă mai plângeţi că sunteţi nişte impotenţi în domeniul sănătăţii. Vă pleacă cadrele, care au fost şcolite pe banii ţării.Păi sunteţi la butoane, faceţi o lege în care cei care au studiat pe banii ţării să fie obligaţi pe bază de contract la începutul facultăţii, ca zece ani de la absolvire,să stea in ţară. Diploma de absolvire a facultăţii se va da după aceşti zece ani.În acest timp, pe bază de adeveriţă de la facultate. Cine nu-i de acord să plătească şcoala, i se dă diploma şi pa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax