Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CRIZĂ de pastile: Bolanvii de tiroidă din Alba și din țară, LĂSAȚI fără medicamentul vital, Euthyrox

Publicat

”Nu știm când primim”, este răspunsul pe care îl aud de mai bine de o lună, bolnavii de tiroidă, la farmaciile din județ când întreabă de medicamentul euthyrox. 

În plină pandemie de coronavirus, când autoritățile recomandă ca cetățenii să iasă din casă doar dacă au nevoi urgente, bolnavii de tiroidă sunt obligați să meargă zilnic, din farmacie în farmacie pentru a întreba dacă medicamentul a intrat pe stoc. 

Mai exact, cei care au fost operați de tiroidă, sau care au afecțiuni tiroidiene trebuie să ia zilnic euthyrox. De cele mai multe ori, rețetele sunt scrise de medici pentru mai multe luni, iar bolnavii au avut până de curând pastile, dar rezervele s-au terminat sau sunt pe terminate.

De la jumătatea lunii februarie, potrivit unui cititor Alba24, în farmaciile din județ nu se mai găsește medicamentul, sau dacă se mai găsește, acesta este ”dat pe sub mână” sau preferențial de către farmaciști.

Și în alte județe din țară se pare că problema cu euthyrox este similară: medicamentul nu se găsește deloc, sau se găsește foarte greu și în București, Galați, Sibiu sau Slatina.

Site-ul oficial al Ministerului Sănătății, medicamentelipsa.ms.ro  este plin de sesizări și plângeri din partea cetățenilor care reclama faptul că medicamentul lipsește.

Contactați de Alba24.ro, pentru a obține un punct de vedere, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, au transmis că pentru mai multe informații trebuie scris un email, deoarece  la ora redactării articolului nu era nimeni disponibil pentru a oferi datele necesare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax