Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Criză de tratamente pentru pacienţii români cu HIV. Spitalele nu mai au medicamentele care le asigură bolnavilor supraviețuirea

Publicat

pat spital

pat_spitalSute de români infectați cu HIV se confruntă cu probleme din cauza lipsei de tratament. Bolnavilor de SIDA le scad șansele de a ține boala sub control dacă sunt nevoiți să renunțe la medicamentele care le asigură supraviețuirea. Fiecare întrerupere a schemei de tratament echivalează cu un şoc pentru organism, tradus în agravarea bolii şi o şansă mai mică de succes a terapiilor următoare.

Aproape 13.000 de români sunt infectaţi cu virusul HIV, 27 dintre aceştia fiind din judeţul Alba. Anual, 350-400 de bolnavi sunt obligaţi să renunţe la tratament din cauza problemelor de aprovizionare cu medicamente.

Potrivit specialiştilor, oprirea unui tratament înseamnă eşec terapeutic, iar şansele de a ţine boala sub control scad.
În criza tratamentelor pentru bolnavii de SIDA, producătorii şi distribuitorii de medicamente se acuză reciproc: unii spun că au livrat marfa cerută, iar ceilalţi că nu au primit-o.

Secretarul de stat Alin Ţucmeanu din Ministerul Sănătăţii susţine că a convocat toţi responsabilii de program din ţară pentru a stabili detalii şi a informa permanent despre lipsa continuităţii tratamentelor.

Până la o nouă aprovizionare, spitalele care se confruntă cu lipsa medicamentelor vor primi ajutor din partea celor care încă mai au medicamente. Potrivit autorităţilor, necesarul ar putea fi completat la sfârşitul săptămânii.

Din datele DSP Alba, în judeţ sunt 27 de persoane infectate cu HIV, iar 22 dintre acestea primesc tratament.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax