Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Criza Euthyrox, medicamentul pacienților cu afecțiuni tiroidiene. Prețul pentru 400.000 cutii ce vor fi aduse în țară, aprobat

Publicat

Un Ordin al Ministerului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial, prevede aprobarea prețului pentru importul unei cantități de 400.000 de cutii de Euthyrox, medicament greu de găsit în farmacii, în ultimele 9 luni.

Experții din domeniu consultați de HotNews.ro pe perioada crizei au explicat că prețul mic aprobat până acum de autorități – cel mai mic din UE – a făcut ca medicamentul să nu mai fie rentabil pentru producători și distribuitori pe piața din România, problemă care a dus la declanșarea crizei.

Ministerul Sănătății a aprobat, printr-un Ordin publicat în Monitorul Oficial, prețul pentru importul unei cantități suplimentare de 400.000 cutii de Euthyrox 75 mcg și 125 mcg. Preturile vor fi 21,39 lei/cutia cu 100 comprimate Euthyrox 75 mcg și 27,32 lei/cutia cu 100 comprimate Euthyrox 125 mcg.

Anterior, prețul aprobat prin lege pentru o cutie de Euthyrox nu depășea 10 lei, ceea ce făcea ca medicamentul să fie neprofitabil pe piața din România pentru producători și distribuitori.

Potrivit surselor HotNews.ro, necesarul de Euthyrox pentru pacienții din România este de 60 de mii de cutii lunar.

Euthyrox este un medicament esențial în tratarea pacienților cu afecțiuni tiroidiene, în patologia gușii benigne sau maligne a adultului, în completarea deficitelor de substituție cu hormoni tiroidieni, în hipotiroidie sau în cazul extirpărilor totale sau parțiale ale tiroidei (tiroidectomie), la pacienții cu cancer tiroidian. Levotiroxina sodică, substanţa activă din Euthyrox, este un hormon tiroidian de sinteză utilizat în tratamentul afecţiunilor glandei tiroide. Are un efect similar cu cel al hormonilor naturali.

Aproximativ 500 de mii de români suferă de afecțiuni tiroidiene.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax