Connect with us
Publicitate

SPORT

Criza financiară lovește și fotbalul mic

Publicat

După ce recesiunea economică s-a făcut simțită la cluburile din primele trei divizii (Liga I, a II-a și a III-a), insuficiența financiară pare să lovească și ultimele două eșaloane fotbalistice din județul Alba. Nu mai puțin de patru echipe din ligile inferioare se zbat între viață și moarte. Chiar dacă datoriile pe care aceste asociații sportive le au nu sunt imense, cele patru grupări sunt amenințate cu excluderea din campionat. Este vorba de o echipă de Liga a IV-a:  Mureșul Oarda  (datorează 1405 lei);  dar și trei formații de Liga a V-a: AS Dacia Mihalț (1140 lei), Unirea Cergău (1605 lei) și  AS Sportul Pianu (335 lei). Aceste patru grupări nu au fost programate în etapa precedentă, iar dacă nu-și vor achita datoriile aferente, echipele  vor fi excluse din campionat pentru două neprogramări consecutive. ”Până la această oră (miercuri dimineața) nu a achitat nimeni din datorii, noi sperăm să nu fie cazul să se ajungă la excluderi din campionat, dar dacă nu vom avea încotro o vom face”, a afirmat Iulian Nichimiș, secretar general AJF Alba.

Sumele sunt amenzi acumulate, cartonașe și sancțiuni disciplinare.  Astfel, se pare că și fotbalul de masă începe să dea semne de dispariție tot din motive financiare.

Asociația Județeană de Fotbal în parteneriat cu Consiliul Județean Alba sprijină sportul de masă, iar în acest sens cele două instituții acordă echipamente, mingi, ghete de fotbal .  Consiliul județean achită și baremul de arbitraj pentru o parte din campionat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax