Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Criza se prelungește. Ciucă și-a depus mandatul și procedura de desemnare trebuie reluată. Partidele se joacă cu România

Publicat

Iresponsabilitate fără precedent la nivelul partidelor din România, care nu reușesc să găsească o soluție la criza politică profundă în care se zbate țara de două luni, dublată de o criză sanitară fără precedent.

Nicolae Ciucă și-a depus marți oficial mandatul de premier desemnat, printr-o scrisoare trimisă conducerii Parlamentului. Decizia a fost înregistrată marți dimineață.

Birourile Permanente Reunite au luat act de scrisoare și au anulat programul audierilor de astăzi și al votului din plen programat pentru miercuri.

În aceste condiții, se va relua procedura care a avut loc după ce, pe 20 octombrie, Guvernul propus de Dacian Cioloș a picat votul din Parlament.

Astfel, președintele Klaus Iohannis va chema din nou partidele politice la negocieri, urmând ca la final să desemneze din nou un premier.

Acesta va avea la dispoziție 10 zile să depună în Parlament programul de Guvernare și lista cu miniștri, urmând ca apoi să aibă loc și votul de învestitură.

Încă multe zile pierdute pentru România.

Între timp, partidele continuă negocierile.

Aparent, conform declarațiilor, politicienii nu se înțeleg din cauza principiilor.

În realitate, este vorba despre orgolii, posturi, influență, bani și calcule politice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax