Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Crosul „Fără frontiere pentru copiii cu Sindromul Down”: 800 de kilometri în 8 zile, din Ungaria până la Alba Iulia

Publicat

Luni, 23 iulie 2012, a început crosul umanitar „Fără frontiere pentru copiii cu Sindromul Down”. Aceasta este o acțiune a orașelor înfrățite Alba Iulia și Szekesfehervar, desfășurată împreună cu Fundația „Inimă de Înger Down”. Traseul se întinde pe o distanță de 800 de kilometri și va fi parcurs în 8 zile. Acesta pornește din orașul Szekesfehervar, prin Budapesta, Debrecen și se încheie la Alba Iulia, pe data de 30 iulie. Consiliul Local a aprobat, în ședința de marți, alocarea unei sume de până la 3.500 lei pentru întâmpinarea delegației de alergători și organizarea unei festivități în acest sens.

Crosul umanitar „Fără frontiere pentru copiii cu Sindromul Down” este inițiat de alergătorul Lajko Csaba din Ungaria, care participă la concursuri pentru amatori încă din anul 2006 și care a câștigat numeroase premii naționale și internaționale. În crosul umanitar, acestuia i se vor alătura aproximativ 20 de persoane.

„Este vorba despre o acțiune caritabilă, o primă inițiativă, cu scopul de a consolida relațiile dintre cele două orașe înfrățite, pe plan sportiv și, de asemenea, de a ajuta pe cei care suferă de sindromul Down, aici, la Alba Iulia. În cadrul evenimentului se colectează și echipamente sportive folosite, dar de bună calitate pentru sportivii cu dizabilități, echipamente ce vor ajunge la Alianța Olimpică Specială Maghiară și la Sportivii cu Dizabilități din Alba Iulia”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului înaintat CL.

Consiliul Local a aprobat marți alocarea sumei de până la 3.500 lei din bugetul local pe anul 2012 – Capitol Cultură – pentru întâmpinarea delegației din Szekesfehervar, alcătuită din 20 de persoane, condusă de alergătorul Lajko Csaba și organizarea unei festivități în acest sens.

FOTO: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax