Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Crucea Roșie Alba a mers din casă în casă la 500 de copii nevoiași. Au primit ghiozdane pline cu rechizite și produse de igienă

Publicat

Crucea Roșie alături de două firme din județ au mers din poartă în poartă și au oferit câte un ghiozdan plin cu rechizite, la 500 de copii din județul Alba.

Campania s-a derulat sub sloganul ”Înapoi la școală” și a fost dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, care provin din familii defavorizate, cu nevoi de ordin socio-material.

Mai exact, Crucea Roșie Română Filiala Alba, alături de companiile Star Assembly Sebeș și Star Transmission Cugir, a desfășurat o amplă activitate umanitară în mai multe comunități vulnerabile din județul Alba, cu prilejul începerii noului an școlar.

Menirea campaniei ”Înapoi la școală”a fost de a susține dreptul la educație pentru copiii vulnerabili, prin crearea de șanse egale de integrare în unităţile de învăţământ și facilitarea accesului la rechizite școlare, în vederea continuării studiilor.

Un număr total de 500 de copii din județul Alba au primit câte un ghiozdan de foarte bună calitate, un set de rechizite complet (aprox. 15 caiete de diferite tipuri, bloc de desen, set stilou școlar cu cartușe, pixuri, creioane, penar, seturi de carioci, creioane colorate, culori tempera, acuarele, pensule, lipici, radieră, notes adeziv, ascuțitoare, etichete școlare, foarfeca, trusă geometrie, compas metalic etc.), măști de unică folosință și produse de igienă personală (pastă de dinți și săpun).

Comunitățile vizate, în cadrul campaniei desfășurate anul acesta, au fost municipiile Alba Iulia, Sebeș (Sebeș, Petrești, Răhău) și Aiud (Aiud, Aiudul de Sus și Ciumbrud), orașul Cugir, orașul Abrud, orașul Teiuș (Căpud, Teiuș, Pețelca) și comunele Cricău (Cricău, Craiva, Tibru), Ighiu (Ighiu, Bucerdea Vinoasa, Telna, Șard), Galda de Jos (Galda de Jos, Benic, Mesentea, Cetea), Stremț (Stremț, Geoagiu de Sus, Geomal), Râmeț ( Cotorăști, Valea Uzei, Valea Mănăstirii), Meteș (Meteș, Lunca Meteșului, Ampoița, Văleni, Tăuți, Poiana Ampoiului) și Șona (Șona, Sânmiclăuș).

Valoarea bunurilor donate depășește suma de 48.000 Euro.

Atât ghiozdanele cât și seturile de rechizite au fost adaptate vârstei, genului, precum și ciclului de învățământ (0-IV, V-VIII și IX-XII), astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor educaționale.

În selectarea copiilor și distribuirea pachetelor, am beneficiat de sprijinul primăriilor din localitățile vizate. Ghiozdanele au fost înmânate personal copiilor de către reprezentanți ai Crucii Roșii Române Filiala Alba, Star Assembly, Star Transmission, precum și din cadrul autorităților locale, realizându-se deplasări în teren, din casă în casă, în 4 zile diferite, în perioada 31 august – 3 septembrie 2022.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax