Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Crucea Roşie: Campanie în două licee din Alba de încurajare a donaţiilor pentru elevii cu situaţie materială dificilă

Publicat

Până în 20 decembrie, Crucea Roşie Română Filiala Alba desfășoară campania umanitară „Şi cei defavorizați au dreptul la educație”, dedicată elevilor cu rezultate bune la învăţătură, care nu au posibilitatea să-şi achiziţioneze rechizite şi materiale şcolare specifice.

Scopul campaniei este de a crea şanse egale de integrare în unităţile de învăţământ pentru aceşti tineri, prin facilitarea accesului la rechizite, cărţi şi suportul educaţional necesar, în vederea continuării studiilor.

Campania se derulează la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia şi Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebes, unde voluntarii încearcă să sensibilizeze elevii cu privire la necesitatea susţinerii colegilor mai puţin avantajaţi în acest sens, prin donaţii, pentru a a avea şanse egale în a accede la educaţie.

Campania „Şi cei defavorizaţi au dreptul la educaţie” va sprijini cinci elevi din donaţiile colectate – rechizite şcolare şi alte materiale care se impun, precum şi fonduri, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba completând pachetul aferent fiecăruia prin încălţăminte, produse igienico-sanitare şi produse alimentare de bază. Deşi desfăşurată la scară mică, această campanie îsi va găsi continuarea în viitor, sperând implicarea şi a altor unităţi de învăţământ din Judeţul Alba.

Populaţia şcolară existentă în sistemul naţional de educaţie, în anul şcolar/universitar 2012-2013, a fost de aproximativ 3,74 milioane copii, elevi şi studenţi, relevă datele Institutului Naţional de Statistică, ceea ce înseamnă că doar trei sferturi din populaţia de vârstă şcolară a fost integrată în mediul educaţional. Susţinerea elevilor în sistemul şcolar este o şansă în plus în asigurarea unui viitor mai bun, cu noi perspective de integrare pe piaţa muncii.

Persoanele care doresc să susţină iniţiativa acestei campanii, sunt aşteptate să facă donaţii şi la sediul Filialei de Cruce Roşie Alba, din Alba Iulia, str. Bucureşti, nr. 16, de luni până vineri între orele 8.00 -16.00.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax