Connect with us
Publicitate

SPORT

CS Unirea Alba Iulia a luat patru medalii la Campionatele Naţionale de Orientare pe Schiuri

Publicat

În perioada 9-13 februarie 2011, la Miercurea-Ciuc, s-au desfăşurat finalele Campionatelor Naţionale de Orientare pe Schiuri, disciplină care are şanse foarte mari să fie inclusă în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014, după includerea, anul acesta, în Asian Winter Games (Jocurile  Asiatice de Iarnă). La această competiţie au participat şi doi sportivi ai CS Unirea Alba Iulia, însoţiţi de antrenorul şi ex-directorul clubului, Marius Anghel.

După ce, anul trecut, a reuşit doar clasări în imediata vecinătate a zonei de premiere, Andreea Dănilă (componentă a lotului României la această disciplină) şi-a luat revanşa şi a urcat pe podium în toate cele trei finale în care a participat. Sportiva a reușit, în probele senioarelor, să obţină o medalie de argint în proba de medie distanţă, după o luptă decisă pe finish (ocupantele locurilor II, III şi IV sosind, toate, într-un interval de 55 secunde) şi două medalii de bronz, în probele de sprint şi lungă distanţă.

La seniori masculin, sportivul unirist Tamas Bogya a reuşit să obţină o neaşteptată medalie de bronz. După ce, în proba de sprint, s-a clasat pe poziţia a 11-a, iar, în proba de medie distanţă, a terminat pe locul 6, în ultima probă, cea de lungă distanţă, a reuşit să profite de vremea total nefavorabilă (ger şi viscol), care a provocat numeroase abandonuri ale adversarilor şi să urce pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere, fiind la prima medalie în această disciplină.

Sunt foarte mulţumit de aceste rezultate, în condiţiile în care pentru aceste campionate ne-am propus ca obiectiv obţinerea a 2 medalii. Am mare încredere în sportivii mei şi sper ca măcar doi dintre ei să fie prezenţi la principala competiţie de obiectiv a anului 2011 şi anume Campionatele Mondiale de Seniori, care se vor desfăşura în luna august, în Franţa”, a declarat, la încheierea competiţiei, Marius Anghel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax