Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Detașarea, reclamată ca abuz: Csibi Barna a depus petiţie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Publicat

Iniţiatorul incidentului de Miercurea Ciuc, din luna martie, Csibi Barna, în care l-a „spânzurat” pe Crăişorul Munţilor, Avram Iancu, a înaintat petiţie către  Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNDC). Acesta consideră că în cazul său a fost înregistrat un abuz, dat fiind faptul că detaşarea sa de la Direcţia de Finanţe Harghita, la Administraţia Financiară Abrud (judeţul Alba), dispusă de şeful ANAF ar avea legătură cu lezarea imaginii instituţiei pe care o reprezintă.

Barna susţine că nu este corectă decizia de a fi „sancţionat disciplinar” pentru ceea ce acesta a ales să exprime în timpul său liber şi fără vreo legătură cu profesia sa. Mai mult decât atât, el a spus că detaşarea nu constituie o măsură disciplinară, potrivit statutului funcţionarului public. De altfel, în ultimii trei ani, Barna este singurul angajat al DGFP Harghita care a fost detaşat. Din aceste considerente, Csibi Barna acuză ANAF şi DGFP Harghita de luarea unor decizii pe criterii etnice şi chiar politice, în cazul său.

Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, citat de HotNews.ro, a spus că Barna, în petiţia înaintată organizaţiei menţionate, susţine că „Avram Iancu este perceput de maghiari ca fiind un criminal de război, care a săvârşit crime împotriva maghiarilor în acea perioadă, dar populaţia română îl vede ca un erou”. Csaba Asztalos a precizat că petiţia va fi soluţionată în aproximativ o lună şi că decizia ANAF în cazul lui Barna ar putea fi calificată drept abuz şi identificată ca o discriminare pe criteriu etnic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax