Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Csibi Barna şi-a început detaşarea la Abrud cu cerere de concediu

Publicat

Csibi Barna, autorul incidentului de la Miercurea Ciuc – în care l-a „spânzurat” pe „crăişorul munţilor”, Avram Iancu – şi-a început detaşarea la Administraţia Financiară Abrud cu solicitare de concediu de odihnă pentru 21 de zile. Acesta a fost prezent, luni, la Alba Iulia, la sediul Direcţiei Finanţelor Publice Alba, pentru a depune această cerere, ce i-a fost aprobată. El a declarat că ar repeta gestul din 15 martie, fără să stea pe gânduri, când ar avea ocazia.

Iniţiativa liderului Gărzii Secuieşti, Csibi Barna, de a „pedepsi” simbolul de patriotism românesc din Ţara Moţilor, chiar de Ziua Ungariei, la Miercurea Ciuc a generat reacţii contradictorii în cadrul societăţii civile, mai ales în zona Munţilor Apuseni. „Moţii” îi pregăteau extremistului o primire „festivă”, cu însemne tricolore, ale drapelului românesc, însă se pare că acesta a găsit o soluţie administrativă confortabilă, pentru a evita întâlnirea de la Abrud. De altfel, reprezentanţii administraţiei locale din Abrud doresc declararea lui Csibi Barna persoana non-grata în localitate şi revocarea hotărârii ANAF de a-l detaşa în zonă.

Reamintim că decizia de a-l detaşa pe Csibi Barna, angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Harghita, la Administraţia Financiară Abrud, pentru şase luni, îî aparţine şefului ANAF, Sorin Blejnar. De asemenea, pe numele lui Csibi Barna a fost iniţiată cercetarea disciplinară, în contextul principiilor de conduită profesională a funcţionarilor publici, dar şi cercetarea pentru instigare la discriminare.

În legătură cu solicitarea de concediu, DGFP Alba a transmis un comunicat:

„Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Alba anunţă că luni, 21.03.2011, la ora 9,30, dl. Csibi Barna funcţionarul public (angajat al DGFP Harghita) ce a fost detaşat, potrivit Ordinului 1885/2011 al preşedintelui ANAF, domnul Sorin Blejnar începând cu data de 21.03.2011, pe o perioadă de maxim 6 luni la Administraţia Finanţelor Publice a oraşului Abrud, s-a prezentat la conducerea DGFP Alba. În urma discuţiei purtată cu domnul director executiv, Marius Zinca, dl. Csibi Barna a depus o cerere pentru acordarea concediului legal de odihnă pe o perioadă de 21 de zile, care i-a fost aprobată, începând cu data de azi.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax