Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CSM a sancționat disciplinar un judecător din Alba Iulia, care a pierdut definitiv un proces de incompatibilitate

Publicat

judecatorieConsiliul Superior al Magistraturii a sancționat un judecător de la Tribunalul Alba cu diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de trei luni, pentru încălcarea legii privind incompatibilităţile. Magistratul Toth Ovidiu Ştefan a pierdut un proces cu Agenţia Naţională de Integritate.

Decizia definitivă a procesului dintre judecător şi ANI a fost pronunţată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 26 iunie 2015. Ştefan Ovidiu Toth a fost găsit în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate. Ulterior, Consiliul Superior al Magistraturii a decis sancţionarea disciplinară a magistratului.

”În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia a aplicat domnului Toth Ştefan Ovidiu, judecător în cadrul Tribunalului Alba, sancţiunea disciplinară constând în “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. b) din acelaşi act normativ – “încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii“, se afirmă într-un comunicat de presă al CSM din 9 septembrie 2015.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat incompatibilitatea judecătorului în 2013. Ştefan Ovidiu Toth activa la vremea respectivă la Judecătoria Alba Iulia, dar, ulterior, a avansat la Tribunalul Alba. Potrivit ANI, în urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că Ştefan Ovidiu Toth s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 29.01.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de Judecător în cadrul Judecătoriei Alba Iulia, cât şi funcţia de administrator şi asociat în cadrul S.C. AAA Consultanţă & Comerţ S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile legale.

Potrivit legislaţiei în vigoare, funcţia de judecător este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior. Magistraţilor le este interzis să aibă calitatea de asociat, membru în organele de, administrare la societăţi comerciale să desfăşoare activităţi comerciale, direct sau prin persoane interpuse.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. free

    joi, 17.09.2015 at 12:36

    Asa i trebuie…. Pt ca este unul din cei mai buni, echilibrati judecatori, care nu are emotii in abda si achitari. Cu alte cuvinte da solutii conform intimei convingeri

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax