Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CSM susține protestul magistraților din țară: Modificarea legii pensiilor speciale lezează independența justiției

Publicat

justitie

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis că susţine necondiţionat acțiunile de protest inițiate de de instanțele și parchetele din țară. CSM susține că modificarea legii pensiilor speciale „este de o gravitate deosebită şi lezează fundamental independenţa justiţiei şi statutul magistraţilor”.

Reamintim că mai multe instanțe din Alba și din țară, au hotărât suspendarea pe perioadă nelimitată a activităţii, ca urmare a modificărilor ce ar urma să fie aduse legii privind pensia de serviciu a magistraţilor.

„Având în vedere iminenta modificare şi completare a unor acte normative în domeniul sistemului public de pensii, Consiliul Superior al Magistraturii înţelege nevoia de reformare a sistemului de pensii.

Consiliul ia act şi susţine necondiţionat poziţia exprimată de magistraţi în adunările generale convocate marţi, în sensul că această situaţie este de o gravitate deosebită şi lezează fundamental independenţa justiţiei şi statutul magistraţilor, cu consecinţe directe asupra actului de justiţie”, a precizat CSM într-un comunicat.

În acest sens, arată sursa citată, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au avut o întâlnire cu reprezentanţii puterii executive şi legislative, în vederea prezentării impactului pe care l-ar putea avea modificările legislative propuse asupra sistemului de justiţie, care deja se confruntă cu o lipsă acută de personal, în contextul perpetuării incertitudinii cu privire la statutul profesioniştilor din cadrul sistemului judiciar.

Consiliul arată că nu se opune reformării sistemului pensiilor de serviciu.

„Reamintim deschiderea Consiliului spre o cooperare loială cu autorităţile implicate în procesul de reformă şi faptul că nu ne opunem reformării sistemului pensiilor de serviciu, ci, dimpotrivă, suntem preocupaţi de găsirea celor mai adecvate soluţii normative pentru a da eficienţă acestui proces, cu respectarea independenţei justiţiei şi a jurisprudenţei Curţii Constituţionale în materie”, transmite CSM.

În considerarea tuturor acestor aspecte, în zilele următoare urmează să aibă loc alte întâlniri între preşedintele Consiliului şi reprezentanţii puterii executive şi legislative pentru identificarea celei mai bune soluţii legislative pentru a asigura statul de drept, independenţa justiţiei şi previzibilitatea legii, menţionează Consiliul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    marți, 20.06.2023 at 21:00

    Câtă făţărnicie la îmbuibaţii ăştia. Pe lângă că au salarii colosale, nu-i mai satură natura.Cum dracu după ieşirea la pensie să afecteze independenşa justiţiei ? Care-i logica ? Vai de capul vostru PNL care aţi făcut atâta rău cu prostiile voastre din justiţie. Ar trebui să dispăreţi ca partid.

  2. X

    marți, 20.06.2023 at 21:23

    Să înțeleg că pe perioada suspendării nu veți fi plătiți?Ce de bani economisiți la bugetul de stat!!!Mai scăpăm de datoria externă.

  3. Mara S.

    marți, 20.06.2023 at 21:48

    Este firesc, doar își apară și drepturile lor, CSM este un fel de sindicat extrem de bine platit. Magistrații au ajuns un fel de stat în stat, sunt deasupra legii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax