Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CSM Unirea Alba Iulia, dat în judecată de consilierul juridic. Motivele: atribuții în plus și stres constant

Publicat

stadion

Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia este dat în judecată chiar de către unul dintre angajații săi, consilierul juridic al instituției.

Alexandru Horațiu Bumbu a atacat în instanță instituția la care este angajat și contestă o decizie de sancționare disciplinară și anularea unui raport de evaluare profesională.

Sancțiunea disciplinară ar fi survenit în urma unor neînțelegeri la locul de muncă, deoarece consilierul juridic ar fi primit și alte atribuții pe lângă cele de bază, pentru care nu avea pregătire de specialitate și care, potrivit acestuia, l-ar fi pus sub un stres constant.

Deoarece clubul este dat în judecată chiar de consilierul său juridic, reprezentanții CSM Unirea Alba Iulia, sunt nevoiți să apeleze la un avocat, care va fi plătit din bugetul propriu al instituției.

Din expunerea de motive a demersului în instanţă prin care este solicitată anularea deciziei de sancţionare disciplinară din octombrie 2018 (avertisment scris) reiese că Alexandru Bumbu, angajat consilier juridic al clubului sportiv, ca personal contractual, a fost desemnat din luna mai 2018 responsabil cu protecţia datelor salariaţilor CSM Unirea, prin dispoziţie a directorului acestuia.

Apoi, prin note interne, în iunie şi septembrie 2018, Bumbu a primit responsabilitatea de a comunica salariaţilor o declaraţie-model privind protecţia datelor.

„În concluzie petentul a fost desemnat ca ofițer pentru protecția datelor prin decizia directorului clubului la care este angajat”, dar „nu a beneficiat de pregătire de specialitate în vederea executării acestor obligații”, potrivit documentului citat.

VEZI AICI DOCUMENTUL COMPLET

Reclamantul mai precizează că nu i-a fost pusă la dispoziție o fișă de atribuții şi nu i-a fost asigurat acces la pregătire specializată, astfel încât „refuzul acestuia de a executa obligații puse în sarcină fără o bază legală, fără pregătire de specialitate, nu poate constitui abatere disciplinară”.

În al doilea proces intentat către CSM Unirea Alba Iulia, consilierul juridic cere anularea raportului de evaluare profesională şi a fișei de evaluare datat 31 ianuarie 2019, dispunerea reluării procedurii de evaluare, dar și 25.000 lei daune morale.

Motivele pentru care bărbatul acționează în instanță clubul sunt că, pe lângă responsabilităţile de consilier juridic, acesta a mai primit, fără a i se cere acordul, atribuții de responsabil SEAP și atribuții de responsabil cu riscurile.

”Consecința imediată a situației conflictuale de la locul de muncă a fost stresul constant la care a fost supus reclamantul și care a afectat starea de sănătate a acestuia împrejurare confirmată de actele medicale de puse la dosar.

Starea de tensiune s-a accentuat în contextul în care reclamantul venea la serviciu într-un mediu în care, departe de-ai stimula creativitatea și forța de muncă, trebuie să întâmpine ostilitatea conducerii și suspciunile colegilor astfel că reclamantul își desfășura activitatea într-un stres permanent.

În contextul în care procedura de evaluare și rezultatul acesteia au fost luate de angajator într-o formă ce a reprezentat un abuz de putere și având caracter discriminatoriu față de reclamant, iar angajatorul nu a uzat de prerogativele sale legale și contractuale cu bună credința și cu respectarea limitelor rezonabilității și ale proporționalității, apreciem întemeiate pretențiile de acrodare a daunelor morale și pe cale de consecință vă solicităm a dispune admiterea cererii”, se arată în expunerea de motive.

În următoarea ședință de Consiliu Local, consilierii vor avea de votat aprobarea încheierii unui contract de asistență juridică care să reprezinte CSM Unirea Alba Iulia în instanță, în contradictoriu cu propriul consilier juridic.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dragoș

    miercuri, 17.04.2019 at 01:46

    Angajatorul CSM UNIREA ALBA IULIA a comis abuzurile sau personalull instituției?!
    Salarii de specialiști pentru unii dar răspunderea se asigură tot din fonduri locale.
    La valoarea Consiliului Local nu m-ar mira să aprobe cheltuieli de reprezentare….
    De rîs dacă nu-i de plîns dar pe banii contribuabililor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax