Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CSM Volei Alba Blaj cere înghețarea Campionatului național, Divizia 1: ”Pe primul loc, sănătatea celor implicaţi în acest sport”

Publicat

Clubul Sportiv Municipal Volei Alba Blaj solicită Federației Române de Volei terminarea sau îngheţarea campionatului naţional, Divizia 1, având în vedere situația coronavirus.

”Având în vedere situaţia apărută în întreaga lume datorată coronavirus, luând act de faptul că începând cu data de azi, 16 martie, în România, în condiţiile legii, Preşedintele Republicii declară stare de urgenţă şi având în vedere măsurile fără precedent pe care sportul în general şi voleiul în special le-a adoptat pe plan mondial în vederea protejării sănătăţii tuturor actorilor implicaţi – sportivi, oficiali, public –, solicităm Federaţiei Române de Volei terminarea/ îngheţarea Campionatului Naţional de Volei divizia Al, urmând ca şi clasamentul final al competiţiei să rămână clasamentul după desfăşurarea ultimei etape din faza a Il-a din play-off respectiv play-out atât la feminin cât şi la masculin”, cere președintele CSM Volei Alba Blaj, Ștefănescu Sergiu.

Potrivit sursei citate, ”desfăşurarea, în continuare, în actualele condiţii a diviziei Al este imposibilă, iar reprogramarea calendarului competiţional al diviziei Al, la sfârşitul stării de urgenţă, cât şi a situaţiei dramatice în care se află întreaga Europă, este improbabilă. În argumentarea acestei poziţii ne bazăm pe faptul că majoritatea cluburilor şi-au întrerupt activitatea de facto, sportivii plecând spre casă în România sau spre ţările de origine şi pentru divizia Al certificatele de transfer internaţional expiră la data de 15 mai 2020, conform regulamentelor sportive ale FIVB”.

De asemenea, ”chiar în situaţia fericită că viaţa îşi va relua cursul normal după terminarea stării de urgenţă, sportivii străini care au plecat în ţările de origine, la reîntoarcerea în România, vor trebui să intre în carantină sau izolare timp de 14 zile, în condiţiile reglementărilor legale în vigoare la această oră”, se mai arată în adresa CSM Volei Alba Blaj.

Conducerea clubului consideră că, având în vedere starea fără precedent, în acest moment ”voleiul trebuie să rămână în plan secund iar familia voleiului să pună pe primul loc nu competiţia, ci sănătatea actorilor implicaţi în acest sport”.

CSM Volei Alba-Blaj cere următoarele:

1. Terminarea Campionatului Naţional de Volei divizia Al feminin şi masculin începând cu data de 18.03.2020;

2. Omologarea rezultatelor şi clasamentului final al competiţiei în conformitate cu clasamentul stabilit după desfăşurarea ultimei etape din faza a Il-a din play-off respectiv play-out, atât la feminin, cât şi la masculin;

3. Decernarea titlului de Campioană a României, a medaliilor de argint şi bronz, atât la masculin, cât şi la feminin şi stabilirea, pe baza clasamentului final, a echipelor participante în cupele europene, sezonul 2021, în conformitate cu regulamentele CEV;

4. Anularea desfăşurării Cupei României ediţia 2019-2020;

5. Amânarea desfăşurării turneului play-off de promovare în divizia Al până la data de 22 aprilie 2020, urmând a se lua o decizie în funcţie de situaţia de la acea dată;

6. Amânarea tuturor competiţiilor de copii (minivolei, speranţe, cadete(ţi) şi juniori ) până la data de 22 aprilie 2020, urmând a se lua o decizie în funcţie de situaţia de la acea dată.

În adresa transmisă în atenția Federației, conducerea CSM Alba-Blaj precizează că ”luarea unei astfel de decizii de către Federaţia Română de Volei ar constitui o premieră în beneficiul voleiului şi ar da măsura unei înalte responsabilităţi faţă de toţi actorii implicaţi – sportivi, antrenori, public, cluburi, etc- în condiţiile evenimentelor fără precedent pe care le trăim”.

sursa: voleialbablaj.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax