Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cu cărţile pe faţă, despre Parcul Custozza

Publicat

Arhitectul Gheorghe Lăncrănjan şi primarul Mircea Hava au discutat, deschis, miercuri, despre situaţia Parcului Custozza şi lucrările de reabilitare a interiorului Cetăţii. La întâlnirea ce a avut loc la sediul Primăriei Alba Iulia au participat atât jurnaliştii, cât şi blogerii şi cetăţenii interesaţi de subiect, care au avut ocazia să afle răspunsuri la întrebarea care se află, de câteva săptămâni, pe buzele albaiulienilor: Se va putea împiedica moartea ultimului parc verde din Alba Iulia?

Înainte de a răspunde la această întrebare, Gheorghe Lăncrănjan a atras atenţia asupra faptului că lucrările de reabilitare a unei zone istorice cum este Cetatea Alba Carolina au un regim diferit de abordare, atât din punct de vedere legislativ, cât şi peisagistic: „Nu trebuie să privim acţiunea în Cetate la fel ca pe a unui parc în care să presupunem că au existat pomi şi verdeaţă, care ulterior au fost raşi, pentru a face loc unor construcţii. În toate zonele istorice din Europa sunt puse în valoare vestigiile şi fronturile, iar vegetaţia existentă trebuie să permită vizibilitatea acestora. La fel este şi aici. Se vor planta pomi de dimensiuni medii, care să nu îngusteze perspectivele sau să umbrească monumentele”.

Parcul Custozza va fi o piaţă urbană „umanizată „

Arhitectul a explicat că lucrările se realizează în etape, pe baza unui proiect care a fost deja aprobat. Acesta a precizat că nu s-a luat încă o decizie finală cu privire la soarta copacilor din Parcul Custozza şi că în prezent sunt elaborate studii în urma cărora se va decide câţi arbori vor fi tăiaţi.

[media id=291 width=320 height=240]

La presiunile reprezentanţilor presei, Gheorghe Lăncrănjan a recunoscut totuşi că, per total, în Cetate va scădea numărul spaţiilor verzi: „Peste tot în lume, aşa este. Există terase, zone de şedere sau alt gen de amenajări şi probabil copaci plantaţi în jardiniere. În fortificaţii urbane, nu prea există parcuri”.

Atât primarul Mircea Hava, cât şi arhitecul responsabil de realizarea proiectului au precizat că în categoria copacilor din Parcul Custozza nu se regăsesc specii protejate le lege sau declarate monument, aşa că nu au existat probleme la obţinerea autorizaţiei de tăiere.

Varianta administraţiei locale a fost confirmată şi de directorul APM Alba, Vasile Todea. „Conform legii 313, Primăria nu are voie să diminueze spaţiul verde, dar, în ceea ce priveşte tăierile, acestea ţin strict de administraţia locală, iar ce şi cât se taie este hotărât în Consiliul Local. Ar exista totuşi probleme dacă am avea de-a face cu copaci monument sau specii ocrotite de lege. Dintre acestea, aş putea enumera castanul comestibil sau nucul, dar în Parcul Custozza nu există astfel de arbori. Nu se poate vorbi aici nici de diminuarea spaţiului verde în zonă. Potrivit proiectului, suprafaţa verde va fi mărită, la finalizarea lucrărilor, cu aproximativ 6 hectare”, a declarat Todea.

Strada Mihai Viteazul reprezintă o prioritate. Castanii nu mai pot fi salvaţi

În ciuda insistenţelor manifestate de unii locuitori din Alba Iulia, castanii din zona Parcului Custozza, respectiv strada Mihai Viteazul vor continua să fie tăiaţi. Primarul Mircea Hava a explicat faptul că nu există altă soluţie, deoarece se va lucra la lărgirea drumului. Mai mult decât atât, arhitectul Gheorghe Lăncrănjan ne-a informat că există inclusiv solicitări din partea Arhiepiscopiei Catolice, instituţie care doreşte tăierea copacilor, pentru o mai bună vizibilitate a clădirii. Administraţia locală doreşte urgentarea lucrărilor de pe strada Mihai Viteazul şi finalizarea acestora, cel mai târziu până la începutul lunii mai, când va avea loc la Alba Iulia Congresul Internaţional de Turism Rural. Potrivit proiectului aprobat, toţi cei 158 de copaci din perimetrul Parcului Custozza vor fi tăiaţi, pentru a face loc arbuştilor ornamentali, ce vor oferi o mai bună vizibilitate monumentelor istorice din zonă. „Se lucrează la acest proiect de 3 ani de zile şi este important să îl finalizăm. În ceea ce priveşte copacii, noi ştim că orice pom care are o anumită vârstă trebuie reînoit. Cei mai bătrâni de 50-60 de ani se înlocuiesc cu alţii noi. Rădăcinile castanilor din Parcul Custozza au început deja să străpungă trotuarele, iar arborii în sine reprezentau un pericol pentru clădirile din apropiere”, a explicat Mircea Hava.

Asociaţia Alba Verde a primit undă verde la discuţii. Primăria a acceptat o întâlnire cu cetăţenii

La solicitările cetăţenilor şi ale Asociaţiei „Alba Verde”, primarul Mircea Hava şi arhitectul Gheorghe Lăncrănjan au acceptat să participe la discuţie cu iniţiatorii protestului împotriva lucrărilor din Parcul Custozza. Întâlnirea va avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare, dar data exactă va fi comunicată de conducerea Primăriei. Reprezentanţii administraţiei locale s-au arătat deschişi să răspundă la orice întrebări şi nelămuriri privind proiectul de reabilitare a Cetăţii.

Reamintim că Asociaţia „Alba Verde” a solicitat o dezbatere pe tema vegetaţiei din Cetate, mai precis, posibilitatea de a-şi exprima dezacordul asupra acestui proiect arhitectural care, în opinia lor, va aduce un mare dezechilibru între zona construită şi vegetal. Asociaţia non-guvernamentală a iniţiat o petiţie online, în urma căreia s-a reuşit strângerea a 1983 de semnături din partea albaiulienilor care doresc stoparea defrişărilor.

În spiritul transparenţei, primarul Mircea Hava a anunţat că vor avea loc astfel de dezbateri publice la finalizarea fiecărei etape de lucru, iar albaiulienii vor fi liberi să îşi dea cu părerea asupra următorilor paşi care trebuie urmaţi pentru reabilitarea zonei.

Cetatea va putea fi vizitată la pas

Problema parcajelor ce urmează să fie amenajate în interiorul Cetăţii a fost şi ea adusă în discuţie, în cadrul conferinţei de miercuri. Nemulţumirile oamenilor referitor la suprafaţa pe care o va ocupa parcarea prevăzută în proiect a fost ridicată în faţa celor însărcinaţi cu derularea lucrărilor, de către un reprezentant al presei. Arhitectul Gheorghe Lăncrănjan a opinat că aceste parcaje au fost gândite ca o soluţie pe termen lung şi nu creează nici un fel de probleme: ” Când elaborăm astfel de proiecte, avem o viziune pe termen lung. Aceste parcaje au rolul de a deservi instituţiilor din zonă, iar accesul la aceste locuri de parcare va fi reglementat ulterior”. Mircea Hava a ţinut să completeze că accesul în Cetate va fi probabil controlat, iar parcajele vor închiriate de angajaţii instituţiilor de acolo. Acesta a precizat că deplasarea în interiorul Cetăţii se va face, cu precădere, pe jos, tocmai pentru a se evita aglomerarea şi traficul intens.

Cei prezenţi la întâlnirea de la Primărie au avut ocazia de a studia, cu planurile în faţă, proiectul de reabilitare a Cetăţii Alba Carolina.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

40 Comentarii

40 Comentarii

  1. Dan Agrisan

    miercuri, 09.03.2011 at 17:29

    Ce ti-e si cu spatiile astea verzi din cetate, ba cresc, ba scad. Eu il cred mai degraba pe dl. arh. Franchini: vor scadea.

  2. flo

    miercuri, 09.03.2011 at 18:09

    bulangi.nu ai ce sa le faci.ei sunt la putere

  3. buldozeristul gradinar

    miercuri, 09.03.2011 at 19:10

    Cica suprafata de spatiu verde va creste cu 6 hectare.CUM? Daca in centru se reduce suprafata…in santuri se construiesc alei cu pavele….iar constructii nu se demoleaza pentru a face loc unor eventuale spatii verzi, de unde scoate primaria si dl Todea (multa bafta la afacerile in domeniul protectiei mediului) 6 hectare spatii verzi in plus???? Geniul adevarat al Romaniei este Caragiale.El l-a inventat pe PRISTANDA. Curat Murdar…..6 hectare de spatii verzi la scoala de fete !:)

    • jorjh

      miercuri, 09.03.2011 at 20:24

      ai poza aia cu planurile pentru reamenajarea santurilor, verdele ala ce crezi ca semnifica? hectare cu cucuruz?

      • Dan Agrisan

        joi, 10.03.2011 at 09:20

        Nu: peluze cu arbusti. Iti doresc sa stai tu la umbra lor.

  4. ziarist de KK

    miercuri, 09.03.2011 at 20:42

    Incredibil, vad blogeri albanezi la intalnire… incredibil ce a decazut primaria sa-si caute sustinatori intre amarati astia! Alti ziaristi din Alba nu primesc acreditare si jegosi astia mucosi, da. Insa, asa-i cand primaria si blogerii fac intalniri noaptea, dupa cum am citit nu stiu unde. Cine e dom’le chelul ala din ultima poza? Eu lucrez in presa locala de 25 de ani si nu l-am vazut in viata mea. Asta e bloger imi zice unul din redactie. Ai batista, chelu’-copilas?

    • admin

      miercuri, 09.03.2011 at 23:58

      @ziarist de kk, ce treaba ai tu cu copiii astia. Cu ce te-au deranjat? I-ai facut jegosi, mucosi… de parca ti-ar fi redus tirajul, sau audienta…

    • tempera

      joi, 10.03.2011 at 00:00

      De ce va sperie atat de tare blogarii? Pentru ca sunt mai obiectivi decat voi, mai apreciati decat voi, mai credibili decat voi? Platiti? Daca tu doar asa functionezi afla ca mai sunt si oameni integri, cu convingeri propri necumparate. Si mai cred ca daca blogarii se ofileau de dorul parcului Custozza n-ar fi aparut nici un comentariu cu privire la prezenta lor, la integritatea lor, de aici deduci ce parere am eu despre impartialitatea si obiectivitatea ta. Cand am scris voi, ma refeream la voi cei ce scrieti la comanda, adica pe bani, ca mai sunt si ziaristi dedicati.

  5. ionel popa

    miercuri, 09.03.2011 at 20:45

    Domnul Iisus va iubeste, renuntati la proteste pe timpul postului si lasati primaria sa-si faca treaba!

  6. Mihai

    miercuri, 09.03.2011 at 21:14

    Hai sa-ti spun de ce sunt blogerii aia acolo. Grup Corint ii plateste ca sa scrie in favoarea lucrarilor pe care le fac ei pe bani grei. Asa ca sa o lase jos cu marea obiectivitate a celor care scriu pe paginile lor. Banul este important pentru acesti tineri nu altceva. Au plecat capul in fata milioanelor primite de la Grup Corint si acum stau in genunchi.

    • admin

      miercuri, 09.03.2011 at 23:00

      @Mihai, De unde sti tu ca ii plateste? Si pana la urma ce ar fi daca i-ar plati? Bloggerii nu sunt niste „guru” , nu sunt repere ale atitudinii cetatenesti , asa cum nici majoritatea ziaristii nu sunt, cu exceptia poate a unora dintre editorialisti. Sunt si ei ce vor ei sa fie… Daca sunt platiti sau nu , asta nu conteaza. Pana la urma poate conteaza argumentele pro sau contra pe care le aduc. Si nici alea intotdeauna…Sa nu credeti un blogger este atat de celebru si respectabil in comunitate incat sa poata modela mintile albaiulienilor asa cum ii cere cel care il plateste. Ganditi-va in primul rand ca sunt niste tineri care nu au experienta in manipularea maselor… pentru asta iti trebuie mult mai mult decat sa scri pe un blog ce-ti trece prin minte, cand vi acasa de la un chef sau cand ratezi o intalnire cu o fata. Nu fiti rai cu acesti tineri.. eu i-as incuraja. Si daca sunt platiti, bravo lor ca au reusit sa scoata bani de la Grup Corint. Inseamna ca aia sunt atat de slabi incat nu mai stiu ce sa faca sa isi caute sustinatori… Boggerii nu au nevoie de principii si de deontologie, pentru ca ei nu s-au pus in slujba comunitatii. Nu sunt ca politicienii care iau bani din toate partile si nu ii judeca nimeni, nu sunt consilieri locali, nu sunt functionari publici…. sunt pur si simplu in lumea lor, asa cum o vad ei. Si pe deasupra asteapta de la cei din jurul lor sa-i ajute sa invete sa gandeasca . Cititi ultima postare a celui mai comentat dintre ei , cred ca facuta chiar azi: https://makavelis.com/2011/03/pe-tine-cum-te-influenteaza-anturajul.html si o sa va convingeti ca am dreptate.

      • Mihai

        joi, 10.03.2011 at 05:56

        Oare ai vrea sa-ti dau nume, adresa si telefon de unde stiu informatia aceasta? Tu iti dezvalui sursele? Priveste fotografia si o sa vezi un angajat de la Grup Corint sta in spatele acelor copii si ii supravegheaza sa nu faca ceva gresit ca le taie portia.

        • Bungust

          joi, 10.03.2011 at 16:07

          @Mihai, oare n-ar fi bine sa nu ne aventuram in afirmatii tendentioase? Sincer. Sunt penibile.

    • a

      joi, 10.03.2011 at 00:21

      Ati incercat voi sa-i cumparati si v-au trimis la plimbare prin parcul Custozza. Tu iti pui problema ca daca de la noi n-au luat, oare cat le-o fi dat ceilalti. Mai exista si o a treia varianta, fara bani, dar nu toti o putem accepta.

  7. Iustus

    miercuri, 09.03.2011 at 22:30

    @ziarist de kk, in locul in care te-ai semnat asa trebuia pus numele real, dar te intelegem daca ti-ai pus caracterizarea. Tot acolo e, nu intram in detalii.

    E bine ca iei atitudine fata de faptul ca la aceasta conferinta au venit niste cetateni ai Alba Iuliei (mai apoi bloggeri) ca sa ia aminte la ceva ce tu, in 25 de ani de presa locala platita de fiecare partid in functie, n-ai avut acces decat daca mai imprumutai o felie de creier.

    Atitudinea aceasta si limbajul porcesc pe care l-ai folosit, precum si jignirile si invectivele aduse iti fac mare cinste. Sunt inspirate din cei 25 de ani de vechime, in care iti jurai in gat ca data viitoare vei cere mai multa spaga pentru un articol.

    Daca dumneata esti un veridic reprezentant al presei locale, cu 25 de ani in spate, explica-ne greselile gramaticale de clasa a treia pe care le-ai trantit intr-o singura fraza. Sa te intreb de celelalte articole din cei 25 de ani? Mai bine nu. S-ar invarti corectorii in groapa.

  8. mariusrusu

    miercuri, 09.03.2011 at 23:33

    @ziarist de KK
    0. Cel de care întrebi în ultima parte a comentariului sunt eu, Marius Rusu, blogger din Alba Iula. Am curaj să mă prezint şi să nu mă ascund în spatele unui pseudonim de rahat.
    1. Mult curaj îţi trebuie ca să te (n-am să folosesc pronumele personal de politeţe pentru că nu îl meriţi) semnezi aşa, iar dacă aşa te-ai semnat înseamnă că într-adevăr eşti un jurnalist de cacao şi meriţi tot ceea ce ţi se întâmplă.
    2. „Jegoşi” este un termen care-ţi face o mare cinste. Te caracterizează.
    3. Dacă de 25 de ani lucrezi în presa locală, înseamnă că te apropii de pensie şi ar fi cazul să laşi locul unora tineri care au ceva de spus nu doar de dezgropat ideologii comuniste. Nu mie, ci unor jurnalişti care au curaj.
    4. Bloggerii din oraş au fost poate printre primii care au luat atitudine în faţa unor campanii de dezinformare iniţiate de aşa-zisa societate civică în spatele căreia ştim cu toţii cine se află. Am cerut primăriei să ne informeze asupra a ceea ce înseamnă acest proiect, adevărul despre parcul Custozza şi să-i informăm la rândul nostru pe alţii, să prezentăm adevărul aşa cum este el, netrunchiat. Din acest motiv am fost prezenţi în sală la conferinţa de presă a primăriei.
    5. Mă bucur că nu m-ai văzut în viaţa ta pentru că nu-mi place să am prin preajma mea oameni frustraţi.
    6. Limbajul pe care-l foloseşti nu face deloc cinste breslei pe care zici că o reprezinţi şi pentru a-ţi dovedi curajul, pe care un ziarist ar trebui să-l aibă, îţi fac invitaţia de a ne întâlni faţă în faţă, chiar dacă probabil nu-mi va face o mare plăcere, să-mi pui pe tavă ceea ce ai de zis, să te cunosc, să mă cunoşti şi apoi să-ţi permiţi să-mi faci o caracterizare. Dacă accepţi sunt convins că ştii cum dai de mine.
    7. Da, am batistă şi am să o folosesc dacă ne vom întâlni pentru că este foarte probabil să mă pufnească un râs cu lacrimi de la fustrările tale.

    • admin

      joi, 10.03.2011 at 00:20

      @marisrusu, cred ca la punctul 4 ai exagerat. Care este campania de dezinformare? Ce, nu se vor taia copacii aia? Se vor taia cu siguranta! A , ca s-a folosit politic acest gest al administratiei… pai erau prosti aia de la PNL sa nu o faca. Au avut numai de castigat, pentru ca daca cei de la Grup Corint, proiectantul si nu in ultimul rand administratia orasului informau la timp, corect si in detaliu, s-ar fi ajuns la un compromis cu toti cei care considera ca e cool sa fi verde, cu cei care chiar cred in aceasta idee, cu ONG-urile( care-or fi ele). Si uite asa latura politica a acestei campanii nu ar mai fi avut beneficii. Fiecare plateste pentru greselile lui si este foarte bine pentru ca noi toti avem de castigat. Ei invata sa nu mai ascunda pentru ca lipsa de transparenta a administratiei intr-o comunitate a devenit acum nociva nu numai pentru acea comunitate ci chiar si pentru capii politici ai administratiei. Astea-s lectii de viata si pentru ei, n-ai vazut astazi frunzele morcovilor?

      • mariusrusu

        joi, 10.03.2011 at 01:03

        @admin: De acord cu ce aţi spus mai sus. Într-adevăr, încă de la început, chiar şi aici în comentarii, am spus că administraţia locală a greşit că nu a realizat cât mai transparent o informare asupra a ceea ce înseamnă acest proiect. Cu siguranţă, „săgeata albastră” nu ar mai fi avut prilejul de a specula în favoarea lor acest moment. Campania de dezinformare a existat. Am auzit, de la persoane care au semnat celebra petiţie on-line, că au făcut acest lucru deoarece au auzit „din surse sigure” că va fi scoasă piatra cubică din parcul Custozza (ştim cu toţii că în parcul Custozza nu există piatră cubică, ci doar pe străzile laterale) ţi că va fi vândură prin Austria, sau că proiectul va ajunge la a se dărâma Sala Unirii. Oamenii au crezut ce li s-a spus şi au semnat pentru o petiţie împotriva unui proiect ce nu presupune niciuna dintre acţiunile de mai sus. Hai, totuşi să fim corecţi. Putem respecta un proiect atât timp cât el vine din partea unor persoane care reprezintă cu adevărat societatea civică, nu doar interesele electorale ale unor formaţiuni politice.

        • admin

          joi, 10.03.2011 at 01:20

          @mariusrusu. una este dezinformarea care s-a facut intre persoanele de acolo si alta dezinformarea prin presa. Sa sti ca la asemena actiuni sunt lansate intre participanti tot felul de informatii. Poate ca isi au rolul lor, de a mentine tonusul si starea de spirit a protestatarilor. La Revolutie asa ii tineau in tensiune pe cei din strada, le spuneau pe diverse cai, ca ba e apa otravita, ba ca vin teroristi din blocul 280, sau ca sunt lunetisti pe M-uri. Revenind la dezinformarea de care ai spus tu, este posibil sa se fi facut, dar doar acolo in grupul lor. In presa nu au fost facute astfel de speculatii . Presa, asa cum este ea, mai de provincie, nu a facut greseli de genul asta.

          • mariusrusu

            joi, 10.03.2011 at 07:47

            nu am spus niciodată că dezinformarea a venit din partea presei!

          • admin

            joi, 10.03.2011 at 11:32

            @mariusrusu, Sa sti ca si lipsa de transparenta este tot dezinformare. Faptul ca nu au spus ce fac acolo i-a intaratat pe oameni. Despre piatra cubica au spus deabia in conferinta de presa, pana atunci au lasat liber la speculatii. Si implicarea politica devine de la un punct discutabila. Partidele, oficial, nu au dat nici un comunicat de sustinere a actiunii. In cazul asta implicarea in proteste a lui Florin Roman si a altor membri PNL devine una personala. Pana la urma si ei sunt albaiulieni, nu sunt parasutati aici special pentru a face proteste. Si pe de alta parte daca luam sa analizam dpdv politic lucrarea din Cetate, hai sa ne oprim un pic la firmele care lucreaza Florea Grup care stie toata lumea ca este intr-o relatie cu puterea si Dafora, la care poti da o cautare scurta pe Google pentru a vedea ce implicatii are….in mediul politic.

  9. mariusrusu

    miercuri, 09.03.2011 at 23:40

    @Mihai: Nu ai auzit că Grup Corint este în pragul falimentului din cauza banilor pe care i-a livrat în contul bloggerilor din Alba Iulia?

  10. Makavelis

    joi, 10.03.2011 at 00:28

    @ziarist de kk: te-as ruga sa cauti pe google grupul asta de cuvinte: bloggeri cluj primarie. Si apoi, cu inca un click de mouse, intra pe unul dintre primele rezultate aparute.

    Hai, du-te, te astept aici pana te verifici.

    Acum ca ai terminat – ce zici? Ciudat asa-i. Parca frustrarile te baga in pamant, nu?

    Prietenii mei bloggeri din Alba Iulia sunt niste baieti crescuti la oras, io-s mai de la periferie asa, deci imi permit sa-ti spun ca esti un prost. Iar daca tu iti imaginezi vreun conflict intre bloggeri si oamenii din presa… esti si mai prost. Dar nu-i nimic, ca tine sunt multi, deci banuiesc ca nu va plictisiti niciodata.

    Vezi ce faci pe tastatura, ca iti curge din gura.

    @Mihai: adevarul este ca am primit procent din Cetate. Serios, no. Adica eu am parte de 24% din gradina japoneza ce se va construi, iar baietii au si ei ceva procent din laturile cetatii. Deci nu e vorba de bani, suntem platiti in ziduri, spatiu verde si copaci.

    @admin: tu cred ca ai o parere putin eronata despre bloggeri. „Inseamna ca aia sunt atat de slabi incat nu mai stiu ce sa faca sa-si caute sustinatori” – adevarul e ca murim de foame, ne tragem de la masele, ne vindem pentru o mamaliguta cu sarmale si suntem chiar ultimii oameni de pe net. Chiar bine ai gandit-o pe asta.

    • admin

      joi, 10.03.2011 at 00:48

      @makavelis, ai inteles gresit, s-au poate n-am fost eu destul de clar. ai luat din context. Daca ar fi platiti( de cei de la G.C), atunci inseamna ca( cei de la G.C) nu mai stiu ce sa faca sa-si caute sustinatori…

  11. st.

    joi, 10.03.2011 at 07:04

    In parcul de la biserica sf. Ecaterina au fost smulsi din radacini cu excavatorul sub ochii d-lui Todea, aparatorul mediului, 8 nuci, 3 tei, 3 platani toti verzi, nici unul nu incurca panul aleilor sau a instalatiilor montate in parc. Cind i-am amintit de ,,Legea nucului,, d-l Todea nu stia nimic, la fel si functionarele din primarie venite la fata locului. Ce mai e de zis, In Alba Iulia legea se aplica cu …excavatorul.

  12. georgi

    joi, 10.03.2011 at 10:05

    Sincera sa fiu, nu prea cred in explicatiile bine documentate ale domnilor edili. S-au acoperit cu hartii semnate si contrasemnate ca sa schimbe aspectul Cetatii. Au descoperit ca anumite cladiri nu se vad, de ce nu a ingrijit parcul primaria, daca ii taia pe cei batrani, dar de-a lungul anilor, ii toaleta pe ceilalti, ingrijea aleile si toata verdeata nu era nici o problema. Nu erau nici cladiri ascunse, pomii batrani nu ar fi prezentat pericol in cazul unui vant puternic. Da este mai usor sa demolezi decat sa ingrijesti si sa valorifici si ultimul coltisor de verdeata, ca altul nu mai este. Ni se spune ca in lume se valorifica cladirile istorice in detrimentul zonelor verzi… As vrea sa vad daca in strainatate sunt atat de putine zone verzi cum sunt in orasul nostru. As fi vrut sa-l aud pe domnul primar ca va face un nou parc cu mai multa verdeata si mai putine pavele.

  13. BAI BLOGARILOR DE CE NU ATI SCRIS NIMIC IERI?

    joi, 10.03.2011 at 11:57

    BAI BLOGARILOR DE CE NU ATI SCRIS BAI NIMIC IERI?
    PRO SAU CONTRA?
    SAU V-A CUMPARAT DIRECT TACEREA!
    STII CE SE SPUNE TACEREA DE PE BLOGURILE VOASTRE E UN RASPUNS…
    ACCEPT TACIT SE NUMESTE BAIETI (POATE ACCEPT DE BANI)

  14. Fane

    joi, 10.03.2011 at 12:35

    @admin, comentariul meu adresat ziaristului de kk a fost prea dur? limbajul folosit de el, expresiile „jegosi mucosi” sau „chelul” sunt acceptate, nu? nu am folosit vulgaritati, asa ca cenzura voastra este una arbitrara; asta in conditiile in care si voi va dorit libertatea presei, nu? sau poate ziaristul de kk o fi din ograda voastra…

    • admin

      joi, 10.03.2011 at 13:43

      @Fane, chiar nu stiu cine este.. as putea banui… dar nu sunt sigur, si daca te uiti bine i-am atras atentia…

  15. Makavelis

    joi, 10.03.2011 at 12:57

    nu imi transform blogul intr-un ziar online. am fost, am ascultat ce au avut de zis, am bagat la cap ce era de bagat, scriu atunci cand vreau si cred ca merita. restul is doar frustrari de-ale tale.

  16. Florin Soare

    joi, 10.03.2011 at 14:13

    Ziarist de KK? Exista oare un ziarist de 25 de ani care fiind atat de „vechi” in bransa se mai teme sa isi dea numele intr-un comentariu?! Cum o fi oare posibil ca un ziarist „atat de vechi”, de 25 de ani,sa nu fie in stare sa scrie corect gramatical?! Pai si daca esti atat de vechi domnule coleg, eu,care sunt mai tanar si ,probabil, mai neexperimentat,trebuie sa iti reamintesc doar un singur aspect: jurnalistul nu este un zeu,ci este un informator al opiniei publice.Fara doar si poate,in ultimii 15 ani,de cand internetul si accesul facil la informatie au schimbat radical percpeptia opiniei publice,jurnalistul a devenit mult mai accentuat un formator de opinie. Draga coleg de 25 de ani in presa, ai habar ce inseamna astazi un formator de opinie? Daca esti vechi de peste 25 de ani,atunci trebuie sa recunosti ca un bloger este un formator de opinie, de multe ori mult mai avizat decat un jurnalist care se afla in unele cazuri in conflict de interese! Nu iau apararea nimanui,dar iti recomand cu caldura sa purtam o discutie pe aceasta tema,daca vei crede ca este necesar. Marea drama este insa ca institutiile publice din Alba nu stiu sa se raporteze la aceste schimbari ale percpectiei in mediul public,pentru ca draga coleg conferintele de presa nu ar trebui sa faca dintr-un „presar” un semi-zeu.Niciun jurnalist nu poate crede asa ceva despre sine.Sigur,astept acum veninul….pentru ca ma gandesc ca doar atat poti.Ma numesc Soare Florin si am defecte si calitati.Dar nu imi este frica,astfel incat sa ma ascund in spatele unor nume inventate, care denota amatorism.Blogerul este un formator de opinie.Welcome to the New World! Astazi presa este mult mai dinamica.Poate nu in judetul Alba…

    • admin

      joi, 10.03.2011 at 15:18

      @Florin Soare, oricum daca vrei sa cauti, e mic esantionul celor care au scris pe vremea lui Ceausescu si stiu sa intre pe net… ca daca are 25 de ani de presa… e de pe vremea aia. Oricum, daca iti aduci aminte si cand am intrat noi in „breasla” si scoteam la vedere chestiile naspa din ce laudau ei, tot „mucosi” ne ziceau…

  17. adrei

    joi, 10.03.2011 at 16:50

    sigur o sa le para rau in 20 de ani cand pamantul va fi un mare nimic, iar verdeata va fi mai scumpa ca auru …ma rog ei sunt la putere ei vor decide viitorul , sper sa fie spre viitorul nostru

  18. ion

    joi, 10.03.2011 at 20:11

    Daca blogerii astia sunt formatori de opinie :))))))))))))))))))))))))))))))))))), chiar nu mai conteaza ce se intampla cu Parcul Custozza (aka Parcul Ciorilor).

    • ChinA

      joi, 10.03.2011 at 23:37

      ce conteaza care e ziarist sau care scrie mai corect gramatical ? Aici e vorba de spatiile noastre verzi , vorba de mediul ambiant in care vom trai in urmatorii ani. Deci eu zic sa lasati povestile pt o terasa , la un suc (ca tot se face vremea frumoasa) , iar noi sa ne unim si sa aflam adevarul gol-golut cu ceea ce se intampla cu Parcul Custozza.

      • popescul

        sâmbătă, 12.03.2011 at 22:20

        hai sa ne unim. cum facem asta? ne tinem de mana?

  19. Makavelis

    joi, 10.03.2011 at 23:26

    @ion: stai relax, nu sunt formatori de opinie, sunt niste ciumpalaci ce isi dau importanta

  20. Calin Potor

    joi, 17.03.2011 at 02:38

    De multa vrema primarul,directorul de investitii al Primariei,arhitectul proiectului, seful proiectelor din aceeasi institutiei ne explicau ca toti copacii peste 130 ani vor avea o expertza si ca se vor taia doar cei ce sunt periculosi pentru viata de zi cu zi a urbei. Am aflat ulterior ca proiectul cuprindea doar parcari pe toate laturile, piatra cubica peste tot si intre cele doua monumente fantani arteziene! In rest nimic! Cine minte prima oara iti lasa loc de incredere? De aici si ideea de a reactiona la minciuna din proiect.Pe cine sa cred?Pe primarul inginer? Pe omul de la Corint? Prefer sa cred albaiulianul!!! Am considerat ca prezenta mea poate sa politizeze actiunea si de aceea am fost”departe” de ceea ce s-a intamplat. Sigur mie imi pasa.sunt convins ca si voua.Sunt mandru de voi.

  21. popescul

    joi, 17.03.2011 at 13:38

    eee, lasati ca a fost darzu si nu s-a politizat deloc actiunea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax