Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cu cât susţin că s-au îmbogăţit sau au sărăcit deputaţii de Alba, în 2010. Corneliu Olar nu a publicat încă declaraţia de avere

Publicat

Averile declarate de deputaţii de Alba scot în evidenţă situaţii financiare foarte diferite. Unii au strâns ceva proprietăţi de-a lungul vieţii, în timp ce alţii nu au niciun bun trecut pe numele lor.

Radu Coclici – cel mai sărac parlamentar din Alba?

Declaraţia de avere a deputatului Radu Coclici este aproape albă. Acest fapt ne duce cu gândul la două ipoteze: ori a fost completată la repezeală ori deputatul nostru nu are nici un bun trecut pe numele său şi al soţiei, excepţie făcând un autoturism vechi de 17 ani.

Aflat la primul mandat, toată averea deputatului Radu Coclici constă într-un ARO, fabricat în 1994 şi într-o datorie la o bancă pentru care trebuie să plătească până în 2013. Conform declaraţiei de avere, acesta nu are conturi bancare sau bunuri imobiliare.

Venitul din indemnizaţie a fost anul trecut de 52.262 lei. Soţia este declarată fără venit.

Deputatul  Călin Potor îşi completează veniturile salariale din închirieri imobiliare

Călin Potor este şi el la primul mandat de parlamentar, însă cariera în medicină şi câţiva ani prin administraţia locală i-au adus ceva venituri, astfel încât să-şi construiască o mică avere.

Deţine două terenuri în Alba Iulia (unul cumpărat şi unul moştenit) şi un teren agricol în Ighiu, pe care îl împarte cu alte câteva persoane.

Deputatul are un apartament în Alba Iulia din 1992, cumpărat, două case de locuit (una moştenită în acest an şi una cumpărată în 2002), un spaţiu de producţie construit în 1999, două autoturisme (un Mercedes E220 din 2007 şi un Peugeot din 2005) şi o motocicletă (Aprilia Scarabeo din 2001), toate cumpărate.

Din 2007, are o datorie la o bancă, în franci elveţieni, pentru care va plăti până în anul 2027.

Venitul total încasat din indemnizaţia de parlamentar este de 62.826 lei, iar soţia – angajată la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba – a luat anul trecut 31.245 lei.

Familia Potor a mai încasat în 2010 venituri în plus pe lângă salarii de câteva mii de euro în urma închirierii unui spaţiu de producţie şi a unui apartament, dar şi venituri din drepturi de autor de 6.900 lei.

Teodor Atanasiu are casă de vacanţă şi economii la bancă

Deputatul Teodor Atanasiu deţine trei terenuri intravilane (două cumpărate şi unul succesiune, obţinute în perioada 2002-2008, pe care le împarte şi cu alţi membri ai familiei). Mai are o casă de vacanţă în Cugir şi două locuinţe în Alba Iulia (una obţinută prin succesiune, pe numele soţiei).

La capitolul autoturisme. deputatul este mai modest. Deţine un autoturism Opel Omega fabricat în anul 1999.

Doar el şi senatorul Alexandru Pereş au investit în bijuterii de valoare. Deputatul deţine diverse bijuterii, în valoare de aproximativ 24.000 euro.

Economiile bancare sunt cât se poate de consistente. Acesta pune, de mai mulţi ani, bani deoparte pentru zile negre şi se vede. Are deschise împreună cu soţia şase conturi în bănci (două pe numele lui şi patru pe numele soţiei); valoarea în lei este de 783.642 (RON), în dolari de 23.216 (USD) şi în moneda europeană de 87.465 (Euro). Nu are datorii la bănci.

Ca deputat, a încasat anul trecut 61.453 lei, iar soţia are venituri de natură salarială consistente, de 99.574 lei pe an. Tot în 2010, soţia a primit echivalent daune morale într-un proces, în valoare de 161.821 lei.

Clement Negruţ are toată averea la Ciugud

Deputatul Clement Negrut are un teren intravilan în Ciugud, moştenit de soţie în 2002, are două locuinţe în Ciugud, soţia fiind titulară (una moştenită în 2002 şi una construită în 2008).

Deţine un autoturism Renault fabricat în 2004, dobândit prin cumpărare. Are obligaţii la o bancă din 2010, valoarea datoriilor fiind de 112.000 de euro, împrumut pentru refinanţare.

Ca deputat, a câştigat în 2010 suma de 51.622 lei, iar soţia, în calitate de director executiv la Consiliul Judeţean Alba, a câştigat un salariu anual de 51.703 lei.

Corneliu Olar, deputatul Munţilor Apuseni, a scăpat deocamdată de lupa noastră asupra declaraţiei de avere. Aceasta nu a fost postată încă pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Vom reveni cu detalii despre cum şi-a întreţinut, în 2010, parlamentarul averea (păduri, pensiune, autoturismul BMW, declarate în 2009).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax