Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cu ce crede PSD că va obține voturi pentru Ponta de la electoratul din Alba: Investiţia Mercedes de la Sebeş şi Autostrada Sebeş – Turda

Publicat

dan sova Purtătorul de cuvânt PSD, Dan Șova, prezent miercuri la Alba Iulia s-a arătat optimist în ceea ce privește numărul de voturi pe care îl va obţine în Alba partidul la alegerile prezidenţiale. Susţine că județul a avut parte de o atenție deosebită din partea Guvernului şi a premierului Victor Ponta, amintind de două proiecte: investiţia Mercedes de la Sebeş şi Autostrada Sebeş-Turda.

„Judeţul Alba a avut atenție deosebită și mi-aș permite să reamintesc aici două proiecte pe care le-a finalizat în timpul mandatelor de premier al României, Victor Ponta și de ministru, cât a fost în Guvern. Mă refer la investiția Mercedes de la Sebeș, la care țin foarte mult și care n-ar fi fost posibilă fără contribuția foarte importantă a unor oameni și mă refer la premierul Ponta și la primarul Sebeșului și de asemenea la autostrada Sebeș-Turda, care – am repetat de foarte multe ori – a fost o idee personală a lui Victor Ponta, găsită ca modalitate și pentru dezvoltarea zonei și pentru legarea Autostrăzii Transilvania de tronsonul 4.

Deci a fost întotdeauna o atenție deosebită care s-a acordat județului și zonei și am convingerea de altfel că, în ciuda faptului că există o organizație a ACL-ului în zonă, vom fi victorioși”, a declarat Dan Șova la Alba Iulia.

Studiul de fezabilitate pentru drumul expres Sebeș -Turda fost făcut în vremea ministrului liberal Ludovic Orban, în anul 2008. După alegerile din  decembrie 2012 la solicitarea autorităților locale din Ardeal, respectiv a Consiliilor județene Alba și Cluj, guvernul USL a găsit soluția de finanțare pe fonduri structurale pe POS-T, în proporție de 85 la sută, prin includerea autostrăzii Sebeș-Turda, care măsoară 74 km și leagă A1 și A3, în rețeaua europeană de autostrăzi TEN-T. În demersurile pentru concretizarea autostrăzii au fost implicate puternic atât autorităţile judeţene din Alba cât și guvernul , prin ministerul condus la acea vreme de Dan Șova..

În ceea ce priveşte investiţia Daimler de la Sebeş, merite sunt din nou împărțite. În iulie 2013 a fost inaugurată prima unitate de producţie pentru asamblarea cutiilor de viteze automate pentru autoturismele Mercedes-Benz.,  discuțiile pentru realizarea acesteia fiind ”parafate” înainte de guvernarea PSD.  În 9 ianuarie 2014, Daimler a pus în funcțiune o nouă unitate de montaj cutii de viteză cu dublu ambreiaj, iar pe 4 aprilie 2014 a fost începută construcţia celei de-a treia unităţi de producţie de piese auto.

SONDAJ Alba24.ro: 14 candidați vor să-ți fie PREȘEDINTE. Pe care dintre ei îl preferi? VOTEAZĂ

  • Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL) (54%)
  • Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC) (17%)
  • Monica Luisa Macovei (7%)
  • Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară) (6%)
  • Călin Popescu Tăriceanu (5%)
  • Corneliu Vadim Tudor (PRM) (3%)
  • Gheorghe Funar (2%)
  • Teodor Meleşcanu (2%)
  • Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu) (2%)
  • Kelemen Hunor (UDMR) (1%)
  • William Brânză (Partidul Ecologist Român) (1%)
  • Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania) (1%)
  • Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă) (0%)
  • Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo) (0%)
  • Total voturi: 3.556

Loading ... Loading ...

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Nickk

    joi, 09.10.2014 at 11:03

    DA DE PARCA PONTA O ADUS MERCEDSU IN CUGIR, SAU SEBES CINE O FACUT ASTA A FOST HAVA NU TONTA TOT HAVA A OFERIT SI BELGIENILOR TEREN PE CARE ACESTI AU DESCHIS O HALA DE PRELUCRARE ROTI DINTATE SI NU PONTA ,MICIUNI DEALE PSD-ULUI SI CINE II VA VOTA ISI MERITA SOARTA..

  2. babadochia

    miercuri, 15.10.2014 at 07:42

    Ha! Ha! Sa speram ca stiu sa dea buna ziua in germana ca sa le dea nemtii o cafea ca in rest…
    Eu cred ca ar trebui PSD-ul sa adune vreo 15000 de specialisti si vreo 2 vorbitori de germana care sa le traduca parerea nemtilor inclusiv a celor de la Daimler despre socialism democrat!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax