Connect with us
Publicitate

POLITICA

Cu ce se laudă primarul comunei Cut, Vasile Mutu, în primul mandat: Investiţii pentru „confortul” cetăţenilor

Publicat

primar cut, vasile mutu Aflat la primul mandat, primarul comunei Cut, Vasile Mutu spune că în doi ani şi jumătate se poate lăuda cu realizarea reţelei de alimentare cu apă. Şi vrea să continue cu proiecte mari în comună, cum ar înfiinţarea reţelei de colectare şi tratare a apei uzate, asfaltarea străzilor, o zonă de agrement, modernizarea şi reabilitarea căminului cultural, asfaltarea unor drumuri agricole cu finanţări prin noul PNDR şi modernizarea şcolii generale.

Vasile Mutu se află la primul mandat de primar în Cut, motiv pentru care are în gând fapte mari, nu de alta, dar îşi doreşte să îşi prelungească şederea la primărie.

Înainte, comuna Cut nu beneficia de niciun proiect nici depus, nici realizat, de infrastructură; după doi ani jumătate de activitate ne putem lăuda cu realizarea reţelei de alimentare cu apă”, spune edilul.

Proiectul a fost realizat printr-un parteneriat cu Apa CTTA Alba şi a avut o valoare de 1.300.000 de euro, contribuţia de la bugetul local fiind de 500.000 de lei.

Lucrările la reţeaua de apă a comunei sunt finalizate, urmând recepţia şi predarea spre administrare către Apa CTTA Alba.

Un al proiect important pentru cetăţenii din comuna Cut este reţeaua de colectare şi tratare a apei uzate. Edilul spune că a început proiectul în octombrie 2014, iar în prezent lucrarea propriu-zisă este executată în proporție de 15%.

Valoarea unui astfel de proiect, în sumă de 3.485.177 lei, este asigurată în proporție de 95% de către Administrația Fondului de Mediu, contribuţia de la bugetul local fiind de 145.000 de lei.

Pentru 2015 şi 2016, Vasile Mutu are în plan asfaltarea străzilor şi drumurilor din comună, investiţii în valoare de 4.940.669 lei, amenajarea unui parc, modernizarea si reabilitarea căminului cultural, asfaltarea unor drumuri agricole cu finanţări prin noul PNDR, reabilitarea si modernizarea Şcolii Generale cu clasele I-VIII ,,Septimiu Albini” şi a grădiniţei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax