Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cu ce sume cresc tarifele la gunoi în Alba Iulia, Teiuș, Mihalț, Sântimbru, Ciugud, Cricău și Rădești, unde operează Polaris

Publicat

gunoi 2

Scumpierea gunoiului nu afectează doar cetățenii municipiului Alba Iulia, ci toate localitățile în care operează Polaris.

Problemele cauzate de închiderea gropii de la Târgu Jiu, unde erau transportate până acum deșeurile și faptul că centrul de la Galda de Jos nu este funcțional, se înmulțesc. 

Dacă la Alba Iulia, factura va fi mai scumpă cu peste trei lei, în Teiuș sau Mihalț, tariful pentru ridicarea gunoiului ar crește cu mult mai mult.

Asta dacă consilierii locali din localitățile respective vor vota noile tarife propuse de Polaris.

Spre exemplu la Mihalț, de la suma de 14, 5 lei, pe cap de locuitor, tarifele ar fi majorate cu aproape 5 lei cu tot cu TVA, asta în condițiile în care primăria subvenționează cu o parte.

Primarul din Mihalț, Flavius Breaz, a declarat pentru alba24.ro, că prețul ar fi exagerat, asta în condițiile în care o familie cu cinci persoane ar ajunge să plătească și 100 de lei pe lună. Mai mult aceasta a declarat că încercă să găsească și o altă soluție: să găsească un alt operator.

La Teiuș de la 12 lei, prețul actual, tariful ar ajunge să fie mai scump cu aproape 6 lei.

În comuna Sântimbru, potrivit primarului Iancu Popa, tariful va fi apropiat de prețul de la Alba Iulia, adică va crește cu 3, 4 lei.

La Cricău, altă comună în care operează firma Polaris, potrivit primarului, la prima vedere, prețul ar urma să crească cu aproape 4 lei.

O altă creștere semnificativă a tarifului pe cap de locuitor, pentru ridicarea gunoiului se va produce la Stremț, unde de la 12, 50 lei cu tot cu TVA, dacă consilierii locali vor vota noile prețuri, tariful ar ajunge la 18, 06 lei cu tot cu TVA.

La Ciugud, unde momentan tariful este de 15 lei pe cap de locuitor, dacă consilierii locali vor vota noul preț propus de Polaris, acesta ar crește cu aproximativ 3 lei.

Primarul din Rădești a declarat pentru alba24.ro, că momentan la primărie nu au ajuns noile tarife propuse de Polaris.

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Elena

    miercuri, 07.04.2021 at 14:46

    Alti operatori unde duc gunoiul, nu tot la Oradea? In cazul acesta dl primar Plesa n-ar putea cauta un alt operator mai ieftin?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax