Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cu o zi înaintea semnării Protocolului. Un sondaj făcut de PSD bagă zâzanie în USL Alba

Publicat

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, ar fi favoritul pentru postul de primar al municipiului Alba Iulia, devansând cu un procent de 11% candidaţii USL. Acesta ar fi rezultatul unui sondaj realizat de PSD.

Este posibil ca Dîrzu să aibă pretenţii la primul loc administrativ, mai ales că are sprijin de la „centru” – al preşedintelui PSD, Victor Ponta, care a fost destul de des la Alba Iulia, în ultimul timp – chiar dacă, până acum, candidatul PNL, respectiv Călin Potor ar fi putut reprezenta alesul USL, pentru Primărie. Este primul conflict major din cadrul USL Alba, după destul de desele neînţelegeri galben-roşii din şedinţele de Consiliul Local. Rezultatele sondajului în care Dîrzu ar obține 69% din preferințele electoratului din Alba Iulia, dacă ar candida la Primărie, au fost lansate, pe surse, cu o zi înaintea semnării Protocolului la nivel local dintre PSD, PNL și PC Alba. Este posibil ca în interiorul PSD Alba să fie numeroase presiuni pentru obținerea, în cadrul USL, a cel puțin unui candidat pe listele pentru  Primăria Alba Iulia sau pentru presedinția Consiliului Județean.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Organizației PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, rezultatele sondajului sunt parțiale, cuprinzând opțiunile unui eșantion de 600 de albaiulieni, care au răspuns la domiciliul acestora. Respondenţii au avut opțiunea de a alege candidatul preferat pentru Primărie, între: Ioan Dîrzu, Călin Potor şi Mircea Hava.

”Întreg sondajul cuprinde 15 întrebări interesante şi este încă în derulare, în tot judeţul Alba”, a spus Jidveian, arătând că sondajul realizat de PSD va fi unul mai real decât cel al PNL, deoarece este realizat pe un eșantion mai mare de respondenți. Au fost centralizate răspunsurile aferente municipiului Alba Iulia, urmând să fie finalizate cele din județ, printre întrebări fiind și cele care vizează preferințele locuitorilor pentru posturile din Consiliul Județean.

Întrebat fiind în legătură cu posibilele candidaturi ale USL, la Primăria Alba Iulia, vicepreşedintele PNL Alba, Simone Albani a declarat: „O candidatură a domnului Dîrzu este improbabilă, având în vedere că mai sunt şi alţi colegi liberali bine plasaţi în sondajele de opinie. Pe lângă Călin Potor, care are şanse să câştige 58% din voturi, potrivit sondajului efectuat de Agenţia de Rating Politic, la comanda PNL şi pe care l-am prezentat public, ca exerciţiu de transparenţă totală, şi Florin Roman îl depăşeste net în sondaje pe liderul PSD, deşi face politică de puţin timp”. Acesta a adăugat că ar fi fost corect ca Ioan Dîrzu să spună şi cine a făcut sondajul, în ce perioadă şi să-l prezinte public, aşa cum a făcut PNL Alba.

Președintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, a precizat că în cadrul USL urmează să fie comandat un alt sondaj de opinie, independent, programat pentru luna iunie, care să stabilească viitorii candidați la Primăria Alba Iulia și Consiliul judetean Alba, în cadrul alianței. Sondajul ce se desfășoară în prezent are rolul de a stabili oamenii din partid cu cele mai mari șanse să candideze la alegerile locale. Rezultatele finale urmează să fie puse la dispoziția opiniei publice, la începutul săptămânii viitoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Makavelis

    miercuri, 23.02.2011 at 17:06

    Hai sa nu exageram, de Darzu au auzit doar angajatii lui de la conserve. Cu ce ramai dupa ce citesti astfel de cifre, date „pe surse”?
    – noi, cititorii impartiali, ramanem cu impresia ca politicienii locali se bat intre ei pentru premiul de cel mai penibil
    – adversarii cred ca se tavalesc pe jos de ras (indiferent de culoarea lor)
    – cei implicati se mint singuri, iar asta e foarte trist.

    Articolul asta merita salvat si pus deoparte, ca sa-l recitim dupa alegerile de anul viitor

  2. obiectiv

    joi, 24.02.2011 at 08:00

    Makavelis are dreptate…prin ceea ce fac cei de la PSD acum, creeaza premisele pentru un nou spectacol de tip Mihaela dragostea mea…dar de data asta cu Darzu actor principal. Oare cu candidati care isi inchipuie de unii singuri sansele, care se mint pe ei, pe cei apropiati, pe colegii de partid, pe noi…oare cu ei poate fi dezvoltata Alba Iulia sau judetul Alba. O sa le spun ca 85% din electorat nu mai poate fi mintit de genul de politica pe care, agasant deja de-a dreptul, il promoveaza politicienii USL….

    • admin

      joi, 24.02.2011 at 10:22

      Din pacate asta se intampla in asa zisele pre-campaniille electorale. Adevarul se amesteca intentionat cu minciuna. Pentru ca le este mult mai usor sa manipuleze mintile unor oameni bulversati de informatii controversate. Castiga cel care stie sa minta mai mult sau cel care stie sa reactioneze mai bine la minciunile pe care le scot ceilalti. In cazul lui Darzu, asa a fost el dintotdeauna. Un mediocru, ca sa nu zic mai mult…care pe deasupra minte si neconvingator. De asta n-a avut niciodata succes in politica.

  3. Cosmin Rotaru

    luni, 28.02.2011 at 00:42

    Nu cred că există acum pe scena politică albaiuliană un om despre care poţi să spui că ar putea să dezvolte Alba Iulia. Dar nici cu cei actuali nu se mai poate. Să judecăm puţin. Alba Iulia în 1989 avea potenţial de dezvoltare foarte mare. Dacă Alba Iulia ar fi fost condusă de oameni cărora să le pese acum probabil am fi fost un oraş cu peste 150 de mi de locuitori… Dar acei oameni probabil nu s-au născut. Acei oameni care să pună pasiune pentru Alba Iulia, să gândească ŞI cu sufletul nu doar în interesul personal.
    Eu sunt albaiulian şi sincer mă doare când văd că Alba Iulia moare încet. Dacă nu se schimbă ceva (cam greu dacă politica este făcută de aceeaşi şi aceeaşi oameni) Alba Iulia are nesansa să devină un oraş mort, plictisitor (nu că nu ar fi destul de plictisitor). Şi asta chiar doare, pentru mine şi probabil pentru toţi albaiulienii care iubesc Capitala Marii Uniri.

  4. adrian

    joi, 03.03.2011 at 10:25

    cred ca jocul cu focul a lui darzu e numai de imagine.slab profesional,sluga umila a oricui are bani si putere nu se ridica nici pana la genunchiul lui hava.alba iulia arata bine ,e in plin proces de reconstructie si sper ca in anul 2012 sa avem un primar adevarat.pe mircea hava!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax