Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cu părinţii „de mână” la discotecă: Proiectul de lege care INTERZICE accesul minorilor în cluburi a trecut de Camera Senatului. Deputații dau votul final

Publicat

partyProiectul legislativ prin care minorii vor putea intra în cluburi sau discoteci doar alături de părinţi a trecut miercuri de Camera Senatului.

Actul normativ trebuie să ajungă și la Camera Deputaţilor, care este for decizional. Proiectul include sancţiuni pentru patronii localurilor care primesc adolescenţi neînsoţiţi de părinţi în incintă.

Iniţiativa aparține senatorului PNL Sebastian Grapă şi prevede ca minorii să nu aibă dreptul de a merge în cluburi sau discoteci dacă nu sunt însoţiţi de părinţi sau un tutore. De asemenea interzice tinerilor minori să consume alcool sau tutun, reprezentanţii localurilor fiind obligaţi să îi legitimeze pe minori. Dacă nu fac acest lucru, riscă o amendă între 500 şi 5.000 de lei.

Proiectul de lege a trecut miercuri de votul senatorilor și urmează să fie votat și de Camera Deputaților, care este for decizional.

”Proiectul meu de lege prevede ca minorii, cei care au sub 18 ani să poată să intre în locurile în care se serveşte alcool, în cele care au baruri, discoteci, să poată avea accesul doar însoţiţi de un adult sau de către un tutore, persoană care preia responsabilitatea a ceea ce face acel minor acolo”, a arătat senatorul PNL Sebastian Grapă.

Potrivit unui studiu publicat anul trecut de Ministerul Tineretului, 18% dintre cei care au recunoscut că beau alcool au până în 18 ani, iar 19% dintre tinerii care au participat la sondaj au declarat că au început să fumeze la vârsta de 16 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax