Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cu taţii la scutece, de la 1 martie. Directivele europene obligă ambii părinţi să participe la creşterea copilului

Publicat

Taţii din România vor primi în acest an un mărţişor neaşteptat. De la 1 martie, ambii părinţi vor fi obligaţi, oficial, să aibă grijă de bebeluşul lor. Concret, din concediul de un an, pe care mama şi-l poate lua pentru creşterea nou-născutului, cel puţin o lună îi va reveni celuilalt partener.

În timpul în care tatăl preia responsabilităţile casnice, mama va merge la muncă şi nu va mai primi în acea perioadă indemnizaţia de creştere a copilului. În schimb, partenerul ei va beneficia de acest drept, calculat după aceeaşi regulă: 75% din media veniturilor nete, realizate în cele 12 luni dinaintea naşterii copilului.

Directiva europeană, pusă în aplicare şi în România, îi obligă astfel pe tătici să fie mai implicaţi în viaţa celor mici şi să ajute cot la cot cu mamele la creşterea copilului. Noua reglementare se aplică pentru copiii născuţi după 1 martie 2012. Indemnizaţia de creştere a copilului nu poate depăşi 3.400 de lei şi, până acum, putea fi luată ori de mamă, ori de tată, după cum îşi dorea fiecare cuplu în parte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax