Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cu trenul de la Cluj Napoca la Budapesta în 3,5 ore. Negocieri româno-ungare pentru construcția unei căi ferate de mare viteză

Publicat

Autoritățile de la Budapesta vor iniția negocieri cu Guvernul Român pentru realizarea unei căi ferate de mare viteză care să lege Budapesta de Cluj-Napoca

Calea ferată de mare viteză va scurta foarte mult timpul călătoriilor dintre Cluj-Napoca și Budapesta, care acum se parcurg în aproximativ 8-9 ore cu trenul și 5-6 ore cu mașina.

Declarația a fost făcută vineri la Cluj-Napoca de ministrul ungar al Construcțiilor și Transporturilor, János Lázár, aflat într-un mini-turneu prin mai multe orașe din Transilvania.

În cadrul vizitei sale, ministrul a declarat că autoritățile de la Budapesta au în plan demararea negocierilor cu România pentru realizarea unei căi ferate de mare viteză care să lege Budapesta de Cluj-Napoca, scrie Krónika.

„Fac lobby la guvern împreună cu mulți dintre ceilalți prieteni ai mei de aici pentru ca o cale ferată de mare viteză între Budapesta și Cluj să poată fi implementată.

Aceasta depinde parțial de modul în care cele două infrastructuri feroviare și cele două șine de cale ferată pot fi reconciliate și, parțial, de ce fel de cooperare putem stabili între ministerele transporturilor din România și din Ungaria”, a declarat János Lázár.

Ministrul consideră că o astfel de investiție ar avea drept rezultat o îmbunătățire semnificativă a calității cooperării dintre Ungaria și România. El susține că parcurgerea distanței dintre Budapesta și Cluj-Napoca ar fi posibilă, cu un tren de mare viteză, în doar trei ore și jumătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax