Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CUGIR: 12 cazuri confirmate cu coronavirus în oraș. Câte persoane sunt în izolare și măsuri de Sărbători

Publicat

La Cugir sunt confirmate 12 cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Potrivit Primăriei, pacienții sunt internați în spitalele desemnate să trateze COVID-19 din Alba Iulia, Blaj și Aiud.

Situația îmbolnăvirilor a fost prezentată în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, întrunit vineri, 17 aprilie.

”Până la această dată, pe teritoriul localității există 12 cazuri confirmate cu COVID-19. Persoanele infectate se află internate la spitalele desemnate să trateze COVID-19 din Alba Iulia, Blaj și Aiud (reamintim că potrivit Strategiei județene de prevenire/combatere a infecției cu noul coronavirus, Spitalul Orășenesc Cugir nu este centru de tratare COVID-19).

În momentul de față, în localitate sunt izolate 21 persoane, care fac parte dintr-un număr de 12 familii. Alte 168 de persoane au primit recomandare din partea autorităților locale de a se autoizola, întrucât s-au aflat în contact cu una dintre cele 9 persoane ale căror teste sunt în lucru.
De la începutul stării de urgență și până în momentul de față, au ieșit din izolare 200 de persoane”, potrivit primăriei.

Pentru a identifica vârstnicii din localitate care sunt singuri, bolnavi sau fără aparținători, SPAS Cugir a evaluat un număr de 2516 persoane vârstnice. Dintre acestea, 259 sunt în risc crescut, iar 770 sunt în risc mediu. Acest lucru înseamnă că 1029 de vârstnici au nevoie de sprijin pentru cumpărături și pentru ridicarea de rețete și tratament medical, mai precizează autoritățile locale.

În ceea ce privește distribuirea Paștilor, fiecare credincios va primi Sfintele Paști acasă. În zona blocurilor, parohiile au identificat un responsabil la fiecare scară care va primi pâinea și vinul ambalate ermetic, urmând să distribuie mai departe vecinilor. Responsabilii și voluntarii fiecărei parohii vor purta ecuson și banderolă albă pentru a putea fi identificați.

Pentru ca acțiunea de distribuire a Paștilor să se desfășoare în condiții de siguranță, Primăria Cugir a împărțit mănuși și măști de protectie fiecărei parohii în parte, mai precizează CLSU.

Primăria Cugir a montat dispensere cu soluții dezinfectante la fiecare scară de bloc și sunt continuate, inclusiv vineri și luni, acțiunile de dezinfectare a scărilor de bloc, a străzilor, trotuarelor, locurilor de joacă pentru copii și parcurilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax