Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CUGIR: 28 de cazuri confirmate cu noul coronavirus în oraș. 11 dintre pacienți s-au vindecat. Câte persoane sunt în izolare

Publicat

Autoritățile din Cugir au anunțat, vineri, situația îmbolnăvirilor din oraș cu noul coronavirus, în urma ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Față de săptămâna trecută (24 aprilie), când erau 18 cazuri confirmate, la data de 1 mai, erau înregistrate 28 de persoane infectate, dintre care 11 au fost declarate vindecate.

”Până în momentul de față, la nivelul Spitalului Orășenesc Cugir au fost recoltate 203 probe de la populație, personal medical și organe de ordine publică”, precizează reprezentanții CLSU Cugir.

La data de 1 mai, situatia era următoarea la Cugir: În izolare la domiciliu se aflau 58 de persoane, care fac parte din 22 familii, fiind contacte directe ale celor confirmați cu Covid-19.

De la începutul Stării de Urgență și până în momentul de față, au ieșit din izolare 267 persoane (107 familii).

”Pentru a identifica vârstnicii din localitate care sunt singuri, bolnavi sau fără aparținători, SPAS Cugir a evaluat un număr de 3524 persoane vârstnice. Dintre acestea, 276 sunt în risc crescut, iar 853 sunt în risc mediu. Acest lucru înseamnă că 1129 de vârstnici au nevoie de sprijin pentru cumpărături și pentru ridicarea de rețete și tratament medical. Până în present, SPAS Cugir a onorat 143 de comenzi, dintre care 82 pentru cumpărarea de alimente, iar 61 pentru medicamente”, mai precizează sursa citată.

Autoritățile din Cugir reamintesc că pentru a limita transmiterea COVID-19, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a instituit recomandarea obligativității persoanelor de a-și acoperi fața (nas, gură) cu mască sanitară de protecție sau mască improvizată sau alte materiale de protecție (eșarfă, batic), de unică folosință sau reutilizabilă în mijloacele de transport public și în spațiile închise ale structurilor publice sau private în care se desfășoară activități sociale, comerciale, de prestări servicii sau relații cu publicul.

”Precizăm că decizia obligativității purtării măștilor de protecție în locurile publice s-a luat în contextul în care s-a constatat o oarecare relaxare a cetățenilor, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cugir atrăgând atenția că pericolul epidemilogic nu a trecut și că restricțiile trebuie respectate pentru a se limita numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus”, menționează reprezentanții CLSU Cugir.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate