Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campanie de informare, educare şi prevenire a diabetului zaharat la Cugir

Publicat

Asociaţia Speranţa Diabeticilor Cugir (ASDC) a organizat, luni, o acţiune cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, prin care au realizat o campanie de informare, educare şi prevenire a diabetului zaharat. Acţiunea, organizată la nivelul oraşului Cugir, cu sprijinul Primăriei face parte dintr-o campanie naţională organizată de Federaţia Diabeticilor din România.

Reprezentanţii ASDC au pus la dispoziţia cetăţenilor diferite materiale informative referitoare la prevenirea îmbolnăvirii, cauzele apariţiei şi tratarea bolii, tratamente ale diabetului, alimentaţia bolnavului, importanţa automonitorizării, precum şi despre complicaţiile diabetului. “Scopul acţiunii noastre a fost acela de a atrage atenţia opiniei publice cu privire la riscurile îmbolnăvirii de diabet, precum şi asupra faptului că depistarea la timp a acestei maladii poate preveni alte boli adiacente diabetului”, a declarat Elisabeta Ispas, preşedinta asociaţiei. Astfel, un număr de 250 de cugireni au avut posibilitatea de a-şi măsura gratuit glicemia în cadrul corturilor special amplasate şi de asemenea, de a primi informaţii privitoare la importanţa monitorizării nivelurilor acesteia.

Fondatorii ASDC, Tatiana Petric, Boicea Adina şi Elisabeta Ispas şi-au propus de la început promovarea prevenţiei medicale şi a unei vieţi sănătoase, dorind ca asociaţia să devină un ajutor moral, dar şi material pentru cei aflaţi în nevoie. În acest scop, reprezentanţii asociaţiei speră să atragă susţinerea a cât mai multor cugireni şi din partea comunităţii locale.

Andra TOTH

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. atti

    miercuri, 16.11.2011 at 10:08

    DIABETUL ESTE PROVOCAT DE STRESUL ZILNIC CAUZAT DE O GUVERNARE PROSATA SI, SARACIE, BATJOCURA, UMILINTA ZILNICA.CEI CU DIABET AR TREBUI SA MANANCE CARNE, NU PAINE CE E MAI IEFTIN,DAR IN ROMANIA CU CEL MAI MIC PENSIE, FARA PRIVILEGIU, ESTE CEL MAI MIC IN EUROPA.DECI CU SFATURI NU FACI MAI NIMIC, EVENTUAL TE REVOLTA MAI MULT HOTIA, CELOR BOGATI, SI SACARIA NOASTRA, DUPA 40 ANI MUNCA DE POMANA PENTRU STATUL NUMIT ROMANIA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax