Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CUGIR: Copiii romi şi români din clasele primare, învăţaţi să accepte diversitatea culturală

Publicat

Serviciul Public de Asistenţă Socială Cugir realizează la nivel local măsurile de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, derulând un program de diversitate culturală pentru elevii romi şi români din clasele primare.

În luna martie 2011, Agenţia Naţională pentru Romi a lansat un program de încurajare a creşterii nivelului de educaţie în rândul tinerilor şi promovarea diversităţii, program la care Serviciul Public de Asistenţă Socială Cugir a trimis o propunere de proiect intitulată „Diversitatea – şcoala viitorului”, care a fost aprobat  cu o finanţare de 15.000 lei, contribuţia proprie locală  fiind  de  5.000 lei.

Obiectivul general este să dezvolte cunoştinţele elevilor romi şi neromi din clasele primare cu privire la conceptele de diversitate culturală şi să îi facă pe aceştia să conştientizeze diversitatea culturală în comunitatea lor şi dincolo de aceasta.
Un membru al Asociaţiei „RomCruc” din  Cugir va  face parte din  Consiliul de Administraţie a proiectului şi va participa la acţiuni de informare a comunităţii de romi din localitate cu privire la activităţile proiectului, va asigura interfaţa necesară între comunitatea romilor şi echipa de implementare a acestuia şi va participa la şedinţele periodice de analiză.

Atât în procesul decizional, cât şi în cel de informare şi îndrumare vor fi implicaţi voluntari din partea Asociaţiei „RomCruc” din Cugir si  liderii comunităţii rome din Cugir. Prin acest arbore decizional se va asigura implicarea tuturor partenerilor pentru atingerea obiectivelor proiectului.

Proiectul a început în luna septembrie şi se desfăşoară până în ultima zi din acest an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax