Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cugir: Măsurile anunțate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Ce activități au fost sistate

Publicat

Primaria Orasului Cugir ia măsuri de preventie împotriva infectării cu coronavirus, au transmis reprezentanții instituției.

Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, aflat sub conducerea primarului, Adrian Teban s-a întrunit în ședință extraordinară în data de 10 martie și a luat mai multe decizii.

Măsurile au fost luate în contextul epidemiologic actual de la nivel european, a cazurilor semnalate la nivel național, precum și a stării potențial generatoare de situații de urgență de la nivel local. Este vorba de cetățeni cu domiciliul în orașul Cugir care se reîntorc din zonele afectate de virusul Covid-19 și care reprezintă factori de risc.

Pe teritoriul Cugirului nu se înregistrează nici un caz de persoană confirmată cu coronavirus sau aflată în carantină.

La momentul actual există 10 cazuri de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, întoarse recent din Italia și Germania care sunt monitorizate de asistenții medicali comunitari din cadrul Serviciul de Asistență Socială Cugir și DSP Alba Iulia.

Totodată au ieșit din perioada de izolare la domiciliu un număr de 23 persoane în baza avizelor epidemiologice eliberate de DSP Alba.

Având în vedere noua actualizare a zonelor roșii și galbene de la nivel european, autoritățile locale mențin legătura permanent cu DSP Alba în ceea ce privește depistarea altor persoane decât cele comunicate deja, astfel încât să se ia măsuri rapide de autoizolare sau de carantină, după caz.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a orașului Cugir a decis să suspende până în data de 22.03.2020, cu posibilitatea prelungirii perioadei în funcție de evoluția fenomenelor, a următoarelor activități:

1. Activități desfășurate de Centrul Cultural Cugir:

  • Toate activitățile cultural – educative;
  • Cursurile cercurilor și claselor aparțînătoare;
  • Activitățile de destindere se recreere care au loc la Centrul Cultural;
  • Orice tip de activitate – concerte, conferințe, proiecții de film etc acestea fiind reprogramate

2. Activități desfășurate de CSO Cugir:

  • activitatea tuturor secțiilor sportive existente la nivelul CSO Cugir;
  • desfășurarea concursului de dans ,,Cupa Prodance ” acesta urmând a fi reprogramat funcție de evoluția fenomenului la nivel național;

3. Activități desfășurate de Serviciul Public de Asistență Socială Cugir:

  • Activitatea de la Creșă ,, KUNTERBUNT „;
  • Activitatea de la Centrul de zi pentru persoane varstinice. Reamintim că întregul proces de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional din Cugir a fost suspendat în perioada 11-22 martie 2020, în conformitate cu Hotărârea Guvernului României din data de 9 martie 2020.

Toate măsurile luate la nivel local sunt afișate pe site-ul Primăriei Cugir, la secțiunea Informații publice => Situații de urgență.

Primăria Cugir atrage atenția asupra importanței respectării regulilor de igienă, în condițiile în care, pe baza dovezilor disponibile, virusul COVID- 19 este transmis de la om la om prin contact direct și prin picături Fluge.

Autoritățile locale cugirene fac apel către toate persoanele care s-au întors din Italia, precum și din țări afectate de îmbolnăviri cauzate de virusul COVID-19 (Coronavirus) să se autoizoleze la domiciliu, să anunte institutiile abilitate (DSP Alba sau autoritatea locala) și să respecte toate recomandările instituțiilor publice de sănătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax