Connect with us
Publicitate

CUGIR

CUGIR: Peste 1000 de locuitori vaccinați până vineri, în a doua etapă. Mai sunt 40 de cazuri active COVID

Publicat

La Cugir, de la începutul etapei a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost imunizați peste 1000 de locuitori ai orașului. Mai sunt 40 de cazuri active, iar 11 persoane sunt internate în spital. În ultima săptămână s-au făcut 111 testări.

”În localitatea Cugir, rata incidenței cumulate a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este de 1,59 la mia de locuitori. Potrivit Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cugir, în momentul de faţă se înregistrează 40 de cazuri active, dintre care 14 au fost depistate în săptămâna 5-12 februarie, interval în care au fost realizate 111 teste. În prezent, un număr de 11 persoane sunt internate pe secţia Covid a Spitalului Orăşenesc Cugir cu forme medii ale virusului”, anunță Primăria Cugir.

De asemenea, 54 de cugireni se află în carantină, 27 fiind contacţi direcţi ai persoanelor infectate cu Sars Cov 2, iar restul sunt veniţi din statele aflate sub cod galben sau roşu.

Potrivit sursei citate, etapa a doua de vaccinare continuă la Centru de Vaccinare din foaierul Centrului Cultural Cugir, în funcție de programările permise pe platformă şi de dozele de vaccin furnizate localităţii.

”În medie, în ultima săptămână au fost vaccinaţi 70 de cetăţeni pe zi. De la debutul acestei etape şi până în momentul de faţă au fost vaccinaţi 1034 de localnici, 924 cu BioNTech Pfizer (Comirnaty) şi 110 cu Moderna. Dintre aceştia, 228 au primit inclusiv a doua doză de imunizare”.

Primăria mai precizează că îm perioada monitorizării în punctul de vaccinare, nici o persoană nu a prezentat reacţii adverse sau probleme ulterioare imunizării, dar, conform informaţiilor oferite de medicii de familie, ca urmare a monitorizării pe perioada ulterioară vaccinării, au existat unele reacţii uşoare (de exemplu, dureri locale, oboseală, temperatură).

Administraţia publică locală a continuat şi pe parcursul acestei săptămâni dezinfectarea scărilor de bloc în care locuiesc persoanele depistate pozitiv şi cele carantinate.

În contextul în care s-a reluat parţial activitatea în instituţiile de învăţământ, în zilele premergătoare au fost dezinfectate curţile şcolilor.

sursă: Facebook (Orașul Cugir)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax