Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Cugir: Programul „Ateliere de vacanţă” şi „Săptămâna zero”, pentru copii defavorizaţi, de pregătire pentru şcoală

Publicat

La Cugir se desfăşoară în această săptămână programe dedicate copiilor şi părinţilor care provin din familii defavorizate social, în vederea integrării în şcoală, din toamnă.

Asociaţia „Ovidiu Rom” împreună cu profesori din cadrul Şcoli Generale cu clasele I-VIII Nr. 2 Cugir, Consiliu Local Cugir şi Serviciul Public de Asistenţă Socială Cugir organizează programul „ateliere de vacanţă”. Acestea sunt dedicate copiilor de etnie romă proveniţi din medii defavorizate, care nu au frecventat vreo formă de învăţământ preşcolar.

Programul pregăteşte copiii romi în vederea integrării lor în anul şcolar 2012-2013, pentru clasa I. La aceste activităţi de natură educativă participă 15 copii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani. Acţiunea se desfăşoară pe o perioadă de 10 zile.

Copiii primesc noţiuni de bază, pe care le vor învăţa în clasa I, în aşa fel încât aceştia să fie obişnuiţi cu activitatea din şcoală. Vor învăţa numerele de la 1 la 10, culorile curcubeului, formele, ce este pământul şi apa şi beneficiile ei pentru om, tipurile de animale şi resursele care se obţin de la fiecare animal în parte, despre mediul înconjurător şi cum trebuie protejat şi despre muzică şi note muzicale.

Va fi desfăşurat şi programul pentru grădiniţă „Săptămâna Zero”, dedicat părinţilor şi copiilor acestora, cu vârste între 2 şi 5 ani. Familiile defavorizate din acest segment vor fi covinse să-şi trimită copiii la grădiniţă, o dată pe săptămână.

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax