Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cugirean descoperit de oamenii legii cu o geantă în care avea peste 4.000 de tuburi de cartuş

Publicat

foto: IPJ Alba

Un echipaj de jandarmerie a depistat, luni, în zona Gării CFR din municipiul Alba Iulia, un bărbat care avea asupra lui mai multe tuburi de cartuş, câteva dintre acestea având ataşate capse percutante care păreau în stare de funcţionare.

Geanta voluminoasă în care erau transportate elementele de muniţie a atras atenţia jandarmilor, care l-au oprit şi legitimat. Identificat ca fiind S. I. Tiberiu, în vârstă de 32 de ani, cu domiciliul în oraşul Cugir, acestuia i s-a solicitat prezentarea bagajului transportat la control. Astfel au fost găsite peste 4.000 de bucăţi de tuburi de cartuş, multe dintre acestea având ataşate capse percutoare ce păreau în stare de funcţionare şi care reprezentau un risc deosebit la adresa sănătăţii, integrităţii şi chiar a vieţii bărbatului care le transporta, precum şi a celor aflaţi în apropierea acestuia. Întrebat cu privire la provenienţa acestora, S. I. Tiberiu a spus că le-a găsit pe malul Râului Mare, pe raza oraşului Cugir.

Jandarmii au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, bărbatul fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de “nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, conform art. 279 C.P.

Suspectul, împreună cu elementele de muniţie găsite asupra acestuia au fost predaţi Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care va continua cercetările în acest caz.

UPDATE: Din cercetările făcute de poliţişti reiese că tuburile de cartuşe au fost sustrase din zona unei societăţi comerciale din Cugir, cu scopul de a le valorifica la un centru de colectare a fierului vechi.

La o primă examinare a tuburilor de cartuşe s-a constatat că acestea prezintă urme avansate de oxidare, fără a conţine materie explozivă (pulbere), opt dintre acestea, de calibrul 23, având capsele, nepercutate.

Faţă de S.I.T. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

În cursul zilei de miercuri tuburile de cartuşe cu capsele nepercutate vor fi expertizate iar în funcţie de rezultatul expertizei va fi făcută încadrarea juridică a faptei privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax