Connect with us
Publicitate

CUGIR

Cugirul a scăpat de coronavirus: 38 de pacienți vindecați. Alte două persoane infectate figurează în oraș dar nu locuiesc acolo

Publicat

La Cugir au fost confirmate două noi cazuri de COVID-19, în ultima săptămână. Potrivit autorităților locale, cele două persoane se află în alte localități din județ, având doar domiciliul în oraș.

Prin urmare, primăria consideră că nu mai sunt cazuri active în oraș, toți cei 38 de pacienți înregistrați de la începutul pandemiei fiind vindecați.

”Au fost confirmate două cazuri noi de coronavirus la persoane cu domiciliul în Cugir. Trebuie însă precizat că aceste două persoane nu locuiesc în orașul nostru, ci au reședința în alte localități ale județului, astfel că putem afirma că pe plan local nu mai sunt infectări cu COVID-19 (toți cei 38 de confirmați, fiind videcați)”, a anunțat Primăria, pe Facebook.

În ultima săptămână, la Spitalul Orășenesc Cugir au fost prelevate probe pentru 43 teste de depistare a virusului SARS Cov-19, iar rezultatele au fost negative.

La Cugir se mai află în izolare la domiciliu 82 persoane (din 46 familii). În perioada 30 mai – 4 iunie, au ieșit din izolare 22 de familii (47 persoane) și au intrat 27 de familii (40 de persoane). Dintre acestea, în momentul de față, beneficiază de hrană 9 familii vulnerabile, potrivit primăriei.

SPAS Cugir a evaluat săptămâna aceasta 10 persoane vârstnice, iar în patru cazuri s-a constatat risc mediu. Au fost livrate alimente și medicamente pe baza a 7 comenzi.

Cetățenii sunt atenționați să respecte cu multă responsabilitate măsurile de protecție și distanțare socială. CLSU Cugir atrage atenția că relaxarea măsurilor nu înseamnă și depășirea pericolului epidemiologic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax