Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cugirul, golit de infractori: 27 de membri ai grupării infracţionale au fost trimişi după gratii de Tribunalul Alba

Publicat

Un număr de 27 de membri ai grupării infracţionale destructurate joi la Cugir, de poliţişti au primit mandate de arestare preventivă la Tribunalul Alba. Magistraţii au decis trimiterea după gratii pentru 29 de zile a 16 dintre inculpaţi şi au emis mandate de arestare în lipsă pentru 30 de zile, pentru 11 dintre membrii bandei, care nu au fost găsiţi la domiciliu, de oamenii legii, când au avut loc percheziţiile.

Alte două persoane descoperite de poliţişti ca făcând parte din gruparea infracţională şi care iniţial au fost cercetaţi în stare de libertate au ajuns, vineri, în arestul IPJ. În urma cercetărilor, s-a arătat faptul că aceştia au încălcat măsura de a nu părăsi localitatea de domiciliu, în alte cauze, aşa că instanţa a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Banda de infractori care teroriza de ceva timp Cugirul şi care avea legături şi cu interlopi din Sibiu a fost destructurată de efectivele de poliţişti coordonate de chestorul principal Ioan Căbulea. Aceasta este cea mai mare acţiune întreprinsă de oamenii legii din ultima perioadă.

Reamintim că infractorii arestaţi vineri sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat deosebit de grav, ultraj şi asociere în vederea săvârşirii acestor infracţiuni. Sentinţa Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.
Vă ataşăm comunicatul trimis de IPJ Alba:

„Azi, 27.05.2011, faţă de 27 dintre inculpaţii din grupul infracţional de la Cugir cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Tribunalul Alba a emis mandate de arestare preventivă.

În cursul zilei de ieri, 26.05.2011, începând cu ora 06,00, efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi Inspectoratului Judeţean de jandarmi Alba au efectuat simultan 28 de percheziţii domiciliare, dintre care 27 pe raza oraşului Cugir şi una pe raza municipiului Sibiu.
La acţiunea organizată au participat 124 de poliţişti şi 30 de jandarmi şi au fost folosite 36 de autospeciale. Au fost vizate locuinţele a 29 de persoane învinuite de comiterea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe arme albe (săbii, cuţite, topoare, pumnale), bâte, 4 cartuşe cu glonţ calibrul 7×25 mm, materiale pirotehnice din clasa a 2-a, precum şi un pistol de tir cu aer comprimat deţinut fără drept. De asemenea, au fost ridicate pentru cercetări mai multe unităţi de calculator şi alte medii de stocare a datelor şi telefoane mobile.
22 dintre învinuiţi au fost identificaţi ieri şi conduşi la sediul I.P.J. Alba, iar pentru 15 dintre ei procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.
Cei 15 inculpaţi au fost prezentaţi azi, 27.05.2011, Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă iar, ca urmare a materialului probatoriu administrat în cauză de procurorul criminalist şi poliţişti cu sprijinul D.G.I.P. – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Alba, instanţa de judecată a emis pe numele a 14 dintre ei mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
De asemenea faţă de doi dintre inculpaţi, ca urmare a revocării interdicţiei de a părăsi localitatea, au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Faţă de 11 dintre înculpaţii care nu au fost găsiţi la domiciliu cu ocazia acţiunii de ieri, instanţa a emis mandate de arestare preventivă în lipsă, pentru o perioadă de 30 de zile.
În continuare poliţiştii desfăşoară activităţi specifice pentru prinderea celor 11 inculpaţi în vederea punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă emise în lipsă precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a grupului.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax