Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cugirul va avea un nou Târg de animale, după opt ani. Va funcţiona sub forma unui complex cu toate dotările necesare

Publicat

La Cugir se deschide oficial, duminică dimineaţa, noul Târg de animale, continuând o tradiţie de a fost întreruptă acum opt ani. Va fi organizat sub forma unui complex cu spaţii amenajate pentru comercializarea cerealelor şi animalelor şi este localizat la intrarea în oraş, în zona serelor.

Evenimentul începe cu o slujbă de sfințire, la ora 10.00. Târgul de animale va fi deschis în fiecare duminică. A fost construit de către Asociaţia Crescătorilor de Animale pe un teren de pe strada Serelor, de la intrare în oraş, unde, cu ani în urmă, se aflau serele fabricii. Târgul este doar o parte a unei investiţii mult mai ample pe care asociaţia a iniţiat-o, iar primăria a sprijinit-o şi care mai cuprinde: abator de capacitate mică, sediul asociaţiei, garaj de utilaje agricole, atelier de reparaţii a acestor utilaje. „Fermierii vor avea acces la toate serviciile de care au nevoie”, a apreciat Ioan Mircea Burlan, preşedintele ACA, care este convins că investiţia rezolvă majoritatea problemelor de care se loveau până acum crescătorii de animale.

„Cred că târgul de animale pe care-l inaugurăm duminică şi abatorul care va fi finalizat ulterior, precum şi celelalte servicii pe care le vom oferi în viitor, reprezintă o necesitate pentru crescătorii de animale din Cugir şi localităţile apropiate. În prezent, aceştia nu-şi permit să meargă la abatoare mari pentru a-şi sacrifica animalele, iar multe dintre astfel de centre îi primesc cu greutate. Chiar şi comercializarea animalelor vii este destul de anevoioasă, crescătorii trebuind să se deplaseze pe la diferite târguri din judeţ şi din ţară. Sunt aspecte care în cele din urmă descurajează fermele mici de subzistenţă”, a mai spus Burlan.

Investiţia a fost posibilă după ce Primăria a propus asociaţiei să preia păşunile oraşului în administrare. Efectuând în regie proprie majoritatea lucrărilor de întreţinere, ACA a reuşit să facă economii considerabile care au fost folosite pentru diferite investiţii, printre care şi târgul de animale. Sprijinul primăriei s-a concretizat şi prin asfaltarea drumului până la târg, fiind posibilă intrarea cu orice fel de mijloc de transport.

Accesul în târg va fi gratuit pentru cei 200 de membri ai Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi contra cost pentru ceilalţi comercianţi.

Târgul vechi de animale din orașul Cugir, care era situat în apropierea gării, a fost închis în 2004. Explicația a fost atunci că Direcția Sanitar- Veterinară Alba nu poate elibera autorizația de funcționare pentru locaţia respectivă, pentru că era în apropierea unui cartier de locuințe.

Sorin GIURCA

Ionela MARA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax