Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Culmea absurdului cu Poliția Locală Alba Iulia în instanță: Un polițist a dat o amendă prea mică unui bărbat care a parcat legal

Publicat

O amendă dată greșit de polițiștii locali din Alba Iulia și un bărbat care avea dreptul să parcheze oriunde în oraș, ”ingredientele” unui dosar înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, pentru o sancțiune de 200 de lei. 

Mai exact este vorba despre un bărbat care este scutit de la plata parcării și care și-a lăsat autoturismul în parcarea cu plată de pe Bulevardul Transilvaniei. Acesta avea o legitimație lipită în geam, la vedere, care să ateste că poate parca oriunde. Dar pentru polițiștii locali din Alba Iulia nu a fost de ajuns și l-au amendat cu 200 de lei pentru ca nu avea un tichet care să ateste că a plătit parcarea.

Însă, amenda de 200 de lei este ilegală deoarece, potrivit instanței amenda minimă pentru zona respectivă, pentru cei care nu au plătit parcare este de 500 de lei, iar dacă polițiștii locali dau o amendă mai mică, automat aceasta este considerată nulă.

După ce a revenit la autoturism, bărbatul a găsit amenda primită și a sunat la sediul Poliției Locale. ”(…) a contactat telefonic Poliţia Locală şi a precizat situaţia de fapt, de unde i s-a comunicat că a fost o greşeală şi că nu trebuie să facă nimic, deoarece vor anula procesul verbal greşit întocmit, însă acest lucru nu s-a întâmplat”, se arată în motivarea instanței.

Bărbatul a mers în instanță pentru anularea amenzii.

Polițistul local nu a știut care e amenda minimă pentru zona respectivă

În timpul procesului magistrații Judecătoriei Alba Iulia au spus că polițistul local care l-a amendat pe nedrept pe bărbat, nici nu l-a amendat cu sancținea care trebuia. Mai exact i-a dat o sancțiune mult mai mică decât limita legală.

Potrivit motivării instanței, ”taxarea în Zona 1 (albastră) Cetate se aplică între orele 08.00 – 20.00 (luni-vineri) și între orele 08.00-16.00 sâmbătă, fiind cuprinsă în această zonă parcarea special amenajată pe Bulevardul Transilvaniei.

Petentul a fost sancționat pentru a parcat autoturismul la data de 07.10.2021 (joi), ora 17.07 în zona tarifară 1 și a fost sancționat contravențional în temeiul art. 38 lit. a) din același act normativ în conformitate cu care staționarea fără abonament, respectiv fără a achita contravaloarea parcării, se sancţionează cu amendă de la 500 până la 1.000 lei.

Se constată așadar, că sancțiunea de 200 lei aplicată petentului pentru încălcarea prevederilor 38 lit. a) din HCL nr. 235/2019 nu este legală, fiind stabilită sub minimul legal de 500 lei”, se arată în motivarea instanței.

Mai exact, polițistul local nu a știut că amenda minimă pentru parcare ilegală în zona respectivă este de 500 de lei.

Drept urmare, pe lângă că bărbatul avea dreptul să parcheze în zona respectivă, procesul verbal a fost nul deoarece amenda era greșită. Magistrații au anulat în data de 25 martie procesul verbal întocmit greșit pe numele bărbatului și l-au exonerat de la plata a 200 de lei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. POPICA

    duminică, 03.04.2022 at 22:23

    Prea prost gardianul paznic…

  2. Tolomacii

    luni, 04.04.2022 at 08:07

    Cuiva ar trebui sa ii crape obrazul de rusine pentru brambureala iscata in acest SAT fara caini ! Cui ? Aluia care a gandit cu bolovanul de pe umeri parcarile cu plata.Cat de ingust trebuie sa fi intre urechi ca sa nu renunti la aceasta tampenie ?

  3. Todea Nicolae

    luni, 04.04.2022 at 08:52

    Ce sa mai comentezi? Doar sa intrebi daca politistul mai este in functie!?

  4. Petru

    luni, 04.04.2022 at 09:22

    Ăștia nu sunt polițișți ( locali ) ,sunt paznici . Nu au cursuri făcute, etc.dar încasează sporuri mai ceva decât cei de la poliția națională. Petru niște chestii din acestea se ajunge ca omul să fie pus pe drumuri. Ar trebuii ca valoarea sancțiunii aplicate, în cazul de față 200 ron să i se impute acestuia din retribuție.

  5. Cetatean loial

    luni, 04.04.2022 at 11:35

    Ce sa mai spunem?
    Niste incompetenti!
    Uitați-vă in poza, masina neagra parcata langa trecerea de pietoni!
    Dezastru in tot orasu!
    Altii platesc parcare, altii urcam pe trotuare!
    Bravo! Smart sictir city!!!

  6. pilu

    luni, 04.04.2022 at 12:35

    Într-adevăr Pleşa de când a venit la putere primul lucru a fost primenirea poliţiei. Au plecat nătărăii şi au rămas proştii. Da nu-i vina lui, că este acolo ca pătrujelul în zamă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax