Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Culoarea anului 2022 este ”albastru brebenoc”. Pantone ”Very Peri” simbolizează creativitatea, energia şi bucuria

Publicat

Compania Pantone LLC de design vestimentar a desemnat nuanţa Very Peri drept culoarea anului 2022. Very Peri simbolizează energia, creativitatea, imaginaţia, bucuria şi inventivitatea.

Compania susţine că a ales Very Peri în contextul global actual, fiind un simbol al zeitgeist-ului şi tranziţiei spre societatea post-pandemică şi resetare.

Culoarea anului 2022 – Very Peri: o nuanță de albastru brebenoc

Very Peri a fost descrisă de Pantone ca „o nuanţă de albastru brebenoc”. Nuanţa a fost anunţată de apariţia metaverse-ului şi de impactul carantinei în contextul pandemiei.

Very Peri, rezultată din albastru şi nuanţa roşu-violet, manifestă o atitudine de bucurie şi o prezenţă dinamica care încurajează creativitatea şi expresia imaginativă în procesul de ieşire din izolare, de schimbarea noţiunilor şi standardelor şi de fuzionarea vieţii fizice cu cea digitale.

Reprezentanțíi Pantone mai spun că Very Peri ne poate ajuta să ne extindem limitele realităţii şi să deschidem o ușă către o lume virtuală dinamică având în vedere tendinţele din industria jocurilor video şi popularitatea în creştere a metaversului.

„Pantone 17-3938 Very Peri este simbol al spiritului epocii şi al tranziţiei în care ne aflăm. În timp ce ieşim dintr-o perioadă intensă de izolare, noţiunile şi standardele noastre se schimbă, iar vieţile noastre fizice şi digitale au fuzionat în noi moduri”.

Pantone alege ”culoarea anului” de 21 de ani

Începând cu 2000, Pantone a ales culoarea anului. Institutul său de cercetare face analize pe baza tendinţelor pentru a anunţa decizia.

Anul trecut, tradiţia a fost întreruptă şi, pentru prima dată, au fost alese două nuanţe drept culoarea anului. Ultimate Grey (nuanţă de gri) şi Illuminating (nuanţă de galben) subliniază modul în care elemente diferite se îmbină pentru a se susţine reciproc şi exprimă cel mai bine starea din 2021, spunea compania.

Cu un an înainte, a fost ales albastru clasic drept culoarea anului.

sursă: Mediafax

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax