Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Culoarea politică a primarilor a influențat prezența la Referendum: Mai mulți alegători la urne în localitățile conduse de USL

Publicat

Prezența la vot, miza cea mare a referendumului pentru demiterea lui Traian  Băsescu, a fost influențată de culoarea politică a primarilor din localitățile județului. O scurtă analiză a prezenței la urne  raportată la partidul din care face parte fiecare primar a scos în evidență că populația cu drept de vot s-a prezentat în număr mai mare la referendum în localitățile cu primari USL decât în cele conduse de administrații PDL. Un singur oraș face excepție de la această regulă – municipiul Sebeș -, unde procentul celor prezenți la vot este mai mic cu aproape 5% decât rezultatul cu care a fost ales primarul USL, Alexandru Dăncilă.

Vezi aici Topul complet al prezenței la vot în localitățile din Alba

Cea mai mare prezență la vot în județul Alba au avut-o  localitățile conduse de primari USL.  Astfel, în Abrud prezenţa la vot a fost de 49,84%, iar în Cîmpeni au votat 52,18 la sută dintre alegători. La Baia de Arieş și Cugir au ieşit la vot aproape 44 la sută din electorat. Toate aceste localităţi urbane sunt conduse de primari USL.

La Alba Iulia, unde  PDL a câștigat alegerile locale s- au prezentat la vot 34,96% dintre alegătorii cu drept de vot.

La nivelul comunelor, cea mai mare prezenţă s-a înregistrat la Arieşeni (68%), Ciugud (65%), Bucium (53%) şi Bucerdea Grînoasă (49%).

În municipiul Blaj, unde este primar PDL, au ieşit la urne doar 29 la sută dintre oameni, iar la Zlatna – unde este tot primar PDL – 36%. Comunele cu cele mai mici procente de prezenţă sunt: Gârbova cu 21%, Jidvei – 23,56%, Avram Iancu – 24,39%, și Fărău – 24 %, toate cu primar PDL.

Singura excepție de la această situație o reprezintă municipiul Sebeș, unde, deși primarul este de la USL, prezența la vot a fost de 30%. Acest fapt dă naștere unor mari semne de întrebare cu privire la modul cum s-au desfășurat alegerile locale în Sebeș, unde, în numai  două luni, simpatizanții USL care și-au dat votul pentru alegerea primarului Alexandru Dăncilă, în loc să crească pe trendul național al USL, a scăzut cu mai bine de 5 procente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gogu

    marți, 31.07.2012 at 01:50

    🙂 stii este un oras in jud Alba se numeste Teius unde prezenta a fost peste 46% iar primarul intradevar este un SOCIALIST adevarat. Chiar ii pasa de oamenii din urbea lui.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax