Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cultura fără granițe. Cele mai importante festivaluri de teatru, film și muzică, la câțiva pași de Alba Iulia

Publicat

Pentru cultură nu există granițe, iar faptul că un eveniment cultural artistic se desfășoară într-un alt județ față de cel în care locuiți nu mai este demult un impediment. Anul acesta, trei județe vecine cu Alba sunt gazdele unora dintre cele mai importante evenimente de renume internațional din România. Teatru, film și muzică la Sibiu, Cluj și Mureș. 

Cea de a 25-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, cea din acest an, va avea loc în perioada 8-17 iunie. O parte din spectacolele de la FITS au loc în aer liber, unde spectatorii au acces gratuit.

Maturitatea festivalului, selecția extraordinară cu care ne-am obișnuit deja spectatorii și renumele de care se bucură toți artiștii invitați au generat o energie fantastică, concretizată prin vânzări rapide de bilete la majoritatea spectacolelor-eveniment. Ediția 25 e cu adevărat una de sărbătoare: sărbătorim pasiunea cu care, an de an, organizăm acest festival împreună cu o echipă dedicată trup și suflet unei comunități alături de care am crescut și învățat enorm”, transmite Constantin Chiriac, Președintele FITS.

„Nunta” (Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Republica Moldova), „Copacul” (în regia lui Eugenio Barba, Odin Teatret din Danemarca), „Atsumori” (Yamamoto Noh Theatre Japonia), „Ravel-Bolero: Cântecul dansului” (Vuyani Dance Theatre Africa de Sud) sau „Micul Eyolf” (Teatrul Național al Norvegiei) sunt doar câteva dintre reprezentațiile pentru care biletele s-au epuizat.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România. Pe 25 mai 2018 va începe ediţia cu numărul 17 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), la Cluj.

Fondat în 2002, în Cluj-Napoca, TIFF a reușit să devină foarte repede cel mai important eveniment dedicat filmului din România și unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale anuale din zonă. A primit titulatura de membru CENTEAST – Alianta Festivalurilor de Film din Europa Centrală și de Est și este sprijinit de Programul MEDIA – Europa Creativă. În 2011, TIFF a fost acreditat de către Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF), fiind poziționat printre cele mai importante 40 de festivaluri ale lumii.

L’Assoluta Virginia Zeani the International Grand Prix of Romania, cel mai mare concurs de canto din România si unul din cele mai mari din lume, membru al Federației Internaționale a Concursurilor de Muzica promite un regal artistic deosebit. Evenimentul va avea loc în perioada 18-24 iunie la Târgu Mureșm . 84 de cocurenți din 26 de țari precum  România, Rusia si Polonia, SUA, Australia, Africa de Sud.

PROGRAMUL FESTIVALULUI DE OPERA VIRGINIA ZEANI – EDITIA A II-A

Luni, 18 iunie 2018, prima zi
• 19.00–20.30: Deschidere oficiala a festivalului. Discursuri. Lansare de carte, recital de pian
Marti, 19 iunie 2018, ziua a 2-a
Solovastru – Caminul Cultural si Biblioteca
• 10.00–18.00 Masterclass – oferit concurentilor calificati in etapa a I-a
Miercuri, 20 iunie 2018, ziua a 3-a
Solovastru – Caminul Cultural si Biblioteca
• 10.00–18.00 Masterclass – oferit concurentilor calificati in etapa a I-a
Reghin – Casa de Cultura Eugen Nicoara
• 19.00–21.00 Concert de opera si cor, cvartet, recital de pian
Joi, 21 iunie 2018, ziua a 4-a
Biserca Romano-Catolica Tg. Mures
• 19.00–20.30 Concert de opera sacra 19.00–20.30
Vineri, 22 iunie 2018, ziua a 5-a
Palatul Culturii Tg. Mures – Sala Mare
• 10.00–17.00 Concurs de canto – semifinala concursului
• 19.00–21.00 Seara de opera ruseasca
Sambata, 23 iunie 2018, ziua a 6-a
Palatul Culturii Tg. Mures – Sala Mare
• 19.00 – 21.00 – Finala concursului- Concert de opera cu orchestra
• 22.30 – Receptie – L`Assoluta Virginia Zeani the International Grand Prix of Romania
Duminica, 24 iunie 2018, ziua a 7-a
Palatul Culturii Tg. Mures – Sala Mare
• 19.00–21.00 Spectacol de opera „Somnambula” de Vincenzo Bellini” – Auditie in Premiera nationala Palatul Culturii Tg. Mures – Sala Mare
• 22.30 – Receptie – Inchiderea editiei a II-a a Festivalului Virginia Zeani, sesiune foto, sesiune autografe

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax