Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Culturile din Alba, protejate de grindină cu ajutorul unor rachete trimise din județul Mureș. 16 puncte de lansare vor fi activate

Publicat

Culturile din Alba vor fi protejate de grindină din județul Mureș, cu ajutorul unor rachete. Este vorba în total de o suprafață totală de peste 330.000 de hectare din cele două județe. 

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a anunţat, joi, lansarea primelor 12 rachete antigrindină din punctele aflate la Câmpeniţa, Cund şi Căpâlna de Sus, urmând ca după operaţionalizarea Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină Mureş să fie active 16 puncte de lansare a rachetelor care vor proteja peste 330.000 de hectare de culturi din judeţele Mureş şi Alba.

„Anul trecut, am apreciat modul în care echipa Unităţii Mureş s-a organizat pentru începerea activităţii, în cadrul unei vizite de lucru la punctul de comandă situat în Parcul Industrial de la Vidrasău şi unul dintre cele 10 puncte de pe teritoriul judeţului Mureş, situat în satul Şoimuş din comuna Coroisânmărtin.

Celelalte nouă puncte de lansare sunt situate în comunele Ceuaşu de Câmpie, Glodeni, Breaza, Fărăgău, Batoş, Lunca, Mica, Băgaciu, Bahnea.

Centrul regional din judeţul Mureş este primul de acest fel din Transilvania şi unul din cele trei existente în România, iar impactul activităţii echipelor care activează în această unitate va fi unul extrem de important pentru protejarea muncii agricultorilor din judeţul Mureş (…)

Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Mureă are un număr de 16 puncte de lansare a rachetelor care vor proteja peste 330.000 de hectare de culturi din judeţele Mureş şi Alba”, a arătat prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Sursă foto: Mara Togănel, prefect de Mureș

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax