Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a acționat o bandă de spărgători de dozatoare de lapte, în Cugir și Alba Iulia. Greșelile majore care au dus la prinderea lor

Publicat

Trei persoane din Alba au fost condamnate recent, pentru furt calificat. Doi dintre aceștia erau minori la data comiterii faptelor. Unul dintre inculpați care era și liderul grupului, este în acest moment arestat preventiv la Penitenciarul Aiud într-un alt caz. 

Într-o singură seara, cei trei au spart sau au încercat să spargă nouă automate de lapte din Cugir și Alba Iulia.

În total au ajuns în fața magistraților Judecătoriei Aiud cu nouă capete de acuzare. În data de 18 august 2023, magistrații din Aiud au dat o primă decizie în acest caz, iar motivarea a fost făcută publică.

Spargerile asupra automatelor de lapte date de cei  trei tineri au avut loc 9 spre 10 martie 2021.

Aceștia au dat o spargere la trei automate din Cugir, iar apoi au luat un tren și au ajuns în Alba Iulia unde au mai spart încă 6 automate de lapte.

Tinerii aveau la ei mai multe scule cu care au spart sistemul de închidere al dozatoarelor. Au folosit șurubelnițe, un ciocan, un levier un patent și chiar un topor pentru a sparge sistemele de închidere.

Banii pe care i-au obținut din dozatoare au fost puțini. Au găsit într-un automat 6 lei, în altele în jur de 80 de lei, iar cel mai mult au furat 200 de lei.

Aproape toate spargerile au fost înregistrate pe camerele de luat vederi din mai multe zone în care erau amplasate aparatele de lapte, dar au și lăsat amprente peste tot, fiind foarte ușor de identificat.

Ajunși în fața instanței, magistrații au concluzionat că cei trei au șanse mari în a comite alte acte și în viitor.

Aceștia fac parte din familii dezorganizate, au studiat doar câteva clase și au un comportament antisocial.

Cel care este arestat în altă cauză a fost condamnat la măsura educativă a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Unul dintre minori, tot la măsura educativă a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar majorul, la pedeapsa de un an și două luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat, pedeapsa cu amânare.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax