Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a aflat o femeie din Alba ca de pe cardul ei s-au făcut plăți către o televiziune online din Turcia. Ce au decis procurorii

Publicat

O femeie din Alba a aflat că de pe cardul său au fost efectuate plăți către un comerciant on line, fără ca aceasta să aprope tranzacțiile.

Este vorba despre o faptă petrecută în luna august a anului 2022, dar care a primit o rezolvare în data de 22 mai 2023, din partea Tribunalului Alba. 

Mai exact, procurorii au cerut închiderea dosarului, iar magistrații Tribunalului au admis cererea acestora.

Din câte se pare comerciantul către care s-a efectuat plata ar fi o televiziune turcească.

Femeia a văzut la timp tranzacțiile și a cerut băncii să îi blocheze cardul dar să și anuleze tranzacțiile făcute.

Cum prejudiciul a fost recuperat și femeia nu a mai avut pretenții, dar și că este aproape imposibil de găsit cine a efectuat tranzacțiile, procurorii au cerut închiderea dosarului.

De asemenea motivarea a fost făcută publică.

Potrivit motivăii instanței, ”în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în perioada 13.08.2022 – 28.08.2022, persoane necunoscute au folosit datele cardului bancar cu terminaţia  ocazie cu care au efectuat trei tranzacţii frauduloase, către comerciantul „tv41ife”.

Toate aceste tranzacţii au fost efectuate fără solicitarea sau acordul persoanei vătămate.

Prejudiciul total cauzat a fost de 345 de lei.

Din declaraţia persoanei vătămate reiese faptul că, la data de 29.08.2022, aceasta a primit o notificare din partea Băncii Comerciale Române, unde are contul bancar, care făcea referire la trei tranzacţii suspecte de care aceasta nu avea cunoştinţă.

În cursul aceleiaşi zile, având în vedere faptul că acele tranzacţii nu au fost solicitate sau aprobate de către persoana vătămată, aceasta a contactat telefonic reprezentanţii băncii, unde a solicitat blocarea cardului bancar.

Cele trei tranzacţii frauduloase au fost efectuate către comerciantul „tv41ife” şi sunt în valoare totală de 345 de lei”, se arată în motivarea instanței.

Judecătorii Tribunalului Alba au admis cererea procurorilor și au confirmat închiderea dosarului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax